Celkem návštěv: 1158674 | dnes : 17 | online : 2
Raise to Fall Jam 2007 - zastávka Jičín

Written by: Kudr

Fotos: Berňák

Jak všichni již jistě dobře víte, ve dnech 25.–30.9. proběhl, za podpory kultovní značky Little Devil, road trip, poeticky nazvaný Raise to Fall Jam. Jeho organizátoři, Jára Moravec z stsriders.com a Fox Skupin, se rozhodli jednu ze zastávek uskutečnit na jičínských lesních trailsech.

Zastávka byla naplánována na pátek 28.9., ale počasí se rozhodlo vše komplikovat, a tak bylo třeba ježdění přesunout na sobotu, ale do poslední chvíle stejně nebylo vůbec jistý, jestli sobota vyjde. Jedno už ale bylo jistý, Hout se v sobotu nebude moct pojezdu pojezdu zúčastnit. Les bez Houta je jako Řáholec bez Rumcajse. Škoda ho.

Nakonec jsme v sobotu už od rána začali vybírat bláto mezi skokama a panerai luminor marina 1950 3 days replica zahazovali to suchou hlínou a všechno pomalu vysychalo. Po chvíli dorazila celá parta tripu a v čele s Kahamanem (pozn. red. rozuměj Cahinem) nám s dolaďováním skoků trochu pomohli. Nakonec se povedlo zprovoznit vše až do posledního skoku i když to na to ze začátku vůbec nevypadalo (je jich něco ke třiceti). Všichni, co byli v lese poprvé, se celkem udivovali, co že to v tom našem lese vlastně máme.

S počasím to kromě trochu silnějšího větru vypadalo, že už nebude zlobit a tak se kolem poledne mohlo začít jezdit. Ze čtrnácti členů tripu si jich vytáhlo kolo z auta myslím tak 7 a začali pokoušet nejmenší Emo lajnu, kde se s nima pohoupával Berňák. Když vynechám Kahamana, tak s přehledem si ji skočil Kuba Najman s Kryštofem Machem, bez větších problémů potom i Martin Tichý. Bohužel hned ze začátku poznal liberečák Marek Vojáček co je to zapíchnout se předním kolem do hrany dopadu a následně jít přes řidítka. Skončilo to nepříjemně vyhozeným ramenem a odvozem do jičínské, posléze do liberecké nemocnice (přejeme brzký uzdravení). Po tomhle pádu se většina členů tripu celkem trochu zalekla a kola si zase uložila. Škoda, že Fox musel vézt Marka Vojáčka do Liberce a nestihl si tak vůbec zajezdit. Kahaman celej nedočkavej už ale dávno lítal levou lajnu a prostředek, kde si to prokládal lehčíma trikama, na prostřední potom vyndal svůj mega cancan na čtvrtým skoku, 360 table na třetím a taky tailwhip na posledním. Mates si, jak je u něho zvykem, střídavě lítal prostředek a levou, ze který se občasně napojoval na Emo či na vedlejší Demo lajnu. Kudr jezdil zatím kromě velkých skoků vše co se dalo na prostřední lajně si dal občas cancan, trno, condor, nebo Járovi na fotku na několikatý pokus nothing jak se sluší a patří. Většinou si ale jezdil levou a z ní se napojoval na „Candle zone“ lajnu, která je u nás v lese asi nejtechničtější, nejtěžší a která vypadá následovně: na čtvrtým levým skoku je transfer doprava, potom menší zhup a naskakovák do nízký pravotočivý klopenky, hned po ní 4 m dlouhej, trochu transfer skok, na kterej je potřeba tu klopenku dobře projet, aby se dal dobře dolítnout a po něm nízkej bikrosovej skok, tak 4,5m dlouhej a nakonec odměna v podobě výbornýho step-upu na učení nových triků, kde Kudr dělá 360 turndown, škoda ale, že ho dá jen tam :-). Tuhle lajnu si nemohl nechat ujít Kahaman a po pár pokusech jí dal celou. Pak se Kudr s Kahamanem rozhodli jit na největší lajnu z dropu. Na tý byl déšť, co v týdnu spadnul, znát nejvíc a nejela tolik jako obvykle. Nicméně Cahin ji skočil hned na první pokus celou! Respekt. Mezi tím si Kuba Najman (jezdí brakeless) začínal opatrně najíždět prostřední lajnu a tak po půl hodině jí tam měl celou. Škoda, že se do ní nepustil i Kryštof Mach, s jeho bikrosovejma kořenama by ji určitě dal na pár pokusů. Kuba si ji časem už jezdil na jisto a sem tam přidával x-up, nebo turndown, takže nebránilo ničemu jezdit čtyřčlený vlaky (Kudr, Kahaman, Mates a Kuba Najman) a pokoušet se vzájemně různě proplejtat všema lajnama - tohle je vždy skvělá zábava. Už se ale začínalo stmívat, takže rychle natočit pár vláčků a mohlo se začít balit.

Závěrem se dá říci, že to bylo dobrý poježdění, ti co jezdili si to určitě užili. Ostatní kluci se skoků zalekli trochu víc než se dalo čekat, uznejte sami…4 jezdící lidi ze 14?... To je hodně slabá účast. Na druhou stranu se ale samozřejmě musí brát v potaz, že lidi jako třeba Soki, Peťan TJ, nebo “Edwin“ Hruška se na hlíně zrovna jako ryba ve vodě necítí. Nic to ale nemění na tom, že jich mohlo jezdit víc. Jezdců v čechách, co dokážou nandat jak na sreetu, tak na hlíně je snad míň než na prstů na jedný ruce - hodně diskutabilní téma (od čeho taky máme diskusi pod článkem :-). Jinak taky škoda, že se nemohl účastnit Hout, hned další člověk na dobrej pojezd, na vláčky a hned víc zábavy. Toť asi z jičínské zasávky RTF vše.


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
A.S.T.R.O - 14.10.2007 17:39:26
myslim to tak ze dokazou sazet jak na street tak na dirtu

A.S.T.R.O - 14.10.2007 17:38:17
myslim ze treba projektil bo sejrak by dokazaly dobre pojezdit na trailsech ci dirtech

kudr - 09.10.2007 19:52:57
houte neprehanej to s tou ironii:)

hout - 08.10.2007 13:11:04
matesem zminovani karlik, dudo, panK atd. jsou prave vsechno ti (puvodem) dirtari, kteri umej i street.

hout - 08.10.2007 13:08:10
to boom-bang-baby: spousta ceskych dirtaru nandava na streetu a dalsi spousta se v tom parku dovede projet. pancus, vondr, frky, stepan, antalik,... a naopak az na vzacny vyjimky nikdo z ceskych streetaru nenandava na dirtu a drtiva vetsina se tam ani neprojede:-)
to ondra: nemame dirty, mame trailsy a jisteze kvuli tomu nemusi kazdy jezdit dirt:-)
to zrzek: nejlepsi je michal prokop a hned za nim kudrsynek. hout je pouze lesem rozmazleny hout.

bernak - 06.10.2007 13:18:53
ondra: nikdo ti tu nenutí dirt,jezdit street a park je proste pohodlnější.hout pouze poukazal na všestranost jezdců ze zahraničí,která čechům bohužel chybí.

ondra - 06.10.2007 11:42:53
já vím že si myslíte že vaše dirty jsou prostě to nej.... ale kvuli tomu přece nemusí každý jezdit dirt

zrzek - 06.10.2007 11:37:35
no jo houte mi víme že jsi nejlepší!

mates - 06.10.2007 11:27:43
karlik,dudo,hering,panka,wondras,dal uz moc nevim,ale je to hlavne ovlivneno tim ze na ty hline umi malo lidi jezdit,srovnej si kolik lidi jezdi dirt a kolik street

boom-bang-baby - 06.10.2007 11:12:50
kolik ceskych dirtaru nandava na streetu?

bernak - 05.10.2007 19:23:13
hout: pokud by jsi počital k naší scéně i Duda Antalíka tak rozhodne on.

Kahaman - 05.10.2007 18:10:13
Good job men! Díky za ježdění.....

hout - 05.10.2007 14:01:34
dobre kudr za report, dobre von. velmi trefny postreh, kolik lidi z ceske street sceny je schopna zajet i dirt? a nemyslim tim nandat hell, ale zkratka si pojezdit i na trailsech. kuba najman, tomas lizal, snad david benda, ... nevim (prihazujte). pritom ve svete umi v podstate vsichni vse, i takovy streetari jako senad grosic, markus wilke, tobias wicke, jim cielencki, aaron ross a mnoho dalsich (napr. cela anglie) si prilezitostne zajezdi na hline a rozhodne se tam neztrati. i v parku je to potom videt. tohle bych videl jako velky handicap ceske street sceny.

Soki - 05.10.2007 11:42:24
Pěknej report. S tim skákánim je to pravda. Já jsem byl línej vyndavat kolo a skákat. Ale hlavní důvod byl to, že to neumim, nejsem rozenej dirtař jako vy mistři z Jičína a taky nemam rád bláto na kole :).


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4151
Ne sirka 3559
Příležitostně sirka 3330

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4331
Ne sirka 3569
Ještě nevím sirka 3854

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com