Celkem návštěv: 1159966 | dnes : 48 | online : 1
Sport Life 2007 - bike show - report

Text a fotky : "mailto:berny.photo@email.cz"

Tak jako každým rokem, se v Brně dne 10. listopadu 2007 uskutečnil již tradiční contest v rámci výstavy Sport Life,www.aptime.me tentokrát s názvem Horsefeathers Skate and bike show, kde nás samozřejmě nejvíce zajímal závod dvaceti palcových kol.

Zhruba kolem jedenácté dopolední se Houtův Wagen (podle Houta nejrychlejší ve střední Evropě) vydal směr Brno, ve složení Hout, Mates a Berňák. Kudr se vydal do Brna na vlastní pěst už v brzkých raních hodinách neboť si chtěl najet park pro nadcházející závod. Do Brna jsme dorazili zhruba ve tři hodiny, kdy už byla kvalifikace v plném proudu. Park se skládal z minirapy, která měla v rozích dva radiusy, dvou funboxů, spiny, radiusu, banku a radiusem s wallridem. To vše v režii Freestyle Madness party Michala Matyse, který zároveň speakroval celý závod. Závod probíhal pouze v jedné společné kategorii, kde bylo předem vybráno přibližně 13 riderů, kteří byli nasazeni rovnou do finále. Pro ostaní jezdce čekala kvalifikace o zbylých 10 míst. Závod soudcovali celkem čtyři porotci a to Tomek Vondráček, Viky Plas, momentálně zraněný Honza Janečka a Wenca Wondrášek.

Kvalifikaci jsme bohužel stihnuli zhruba jen ze třetiny. Naše želízko v ohni Kudr, začal jízdu no foot to no foot can can a pak se bohužel štípnul při přetočené 360 turndown a to mu zhatilo myšlenky na finále a skončil na 36. místě. Dále z kvalifikace postoupil Hudy, u toho se mi vybavuje pouze condor přes spinu, Projektyl obohatil svůj standart o 360 lookback, Tomáš Vařeka vytáhnul 360 whip, Jan Beránek jel svou klasiku, Tomáš Lízal, který teď nějakou dobu nebyl vůbec vidět ukázal lookback a 360 whip na jednu nohu a postup si rozhodne zasloužil. Dále postoupili Pavel Caha, jehož jízdu jsem bohužel neviděl, Jakub Šebeček, který mne ničím zvlášť nezaujal, Ondra Bělohoubek s 360 turndownem a no foot to turndownem přes funbox, taiwhipem na banku a turndownem přes spinu. Vcelku neznámý Michal Baranek si vybojoval finále např. s 360one hand. Další se mi bohužel nevybavují.

Po kvalifikaci proběhla krátká pauza, která byla zároveň tréninkem finalistů. Už z tréninku bylo patrné, co se ve finále bude dít. Kdo to nechtěl sledovat se mohl zastavit ve stánku TBB-Bike, nově nabízející i rámy firmy Ryana Shera Subrosa, nebo si projít výstavu Sportlife, kde rozhodně zaujal stánek firmy BP Lumen, která zde představila produkty 34R a nově i jako český distributor produkty firem Volume bikes a Demolition parts.

Po přestávce nahnal speaker Michal Matys všechny do parku aby mohl odstartovat finále. To se jelo na dvě finálové jízdy. Jako první jel Patrik Ručka a navnadil diváky 360 whipem přes spinu a pokoušel i double tailwhip. Tomáš Vařeka dal opět 360 whip a přidal i na druhý pokus odjetý backflip přes funbox. Pavel Caha jel velmi našlápnutou jízdu kde vyndal no foot can can, 360 table, superman a pak pokoušel transfer ze spiny do funboxu 360, která mu bohužel nevyšla. Jen přo představu, transfer měřil přibližně 4,5metru! Druhou jízdu bohužel Cahin z mně neznámých důvodů nejel. Petrovi Papouškovi jízda moc nevyšla, neodjel 360whip, o který se pokušel hned několikrát.

Livestyle parta byla ve finále zastoupena Davídkem Bendou, Hudym, Mongolem a Projektylem. Prvně zmíněný si protáhnul ruce condorem, dnes už trochu rutiním způsobem, dále 360 přes spinu, pěknou 360 x-up přes funbox, 720 na plošinu a vysoký wallride. Hudy se zaměřil na jeden trik a to fastplant to fakie na wallridu, který na třetí pokus odjel, nutno říci, že naprosto čistě. Projektyl ve finále obohatil svou jízdu o 360 one foot, kterou bohužel neodjel. Dále pokoušel 180 přes funbox, také bezúspěšně. Mongol dal tiregrab přes funbox a 360 v radiusu, ovšem upřímně řečeno na finále trošku slabý výkon a jeho umístění oproti Pavlovi Cahovi, i přes jeho neúčast v druhé jízdě zdá se, ne zcela adekvátní.

Honza Jílek hodně padal, a to se podepsalo i na jeho umístění. Hlavně jeho pády při pokusech o frontflip vypadli děsivě,avšak soudě podle Honzova ledového výrazu ve tváři, měl vše pod kontrolou :-). Adam Vaškovský se nikde na závodech neumisťoval a vůbec celkově nebyl vidět, a tak jeho účast ve finále byla pro mě překvapením. Protahoval superman seatgrab přes funbox, no foot can-can na témž místě a v mini rampě odjel tailwhip to tailtap. Ondra Bělohoubek dával skoro stejné věci jako v kvalifikaci, 360 turdown nebo tailwhip na banku. Fox byl kapitola sama pro sebe. V první jízdě vrátil obrovský fufanuna hranu wallridu! V druhé jízdě se zaměřil,jak to u něj bývá zvykem, na jeden trik a to tailwhip to fufanu, kterou zkoušel z radiusu přistavenému k rohu minirampy na hranu plošiny minirampy. Potřeboval k tomu sice několik pokusů ale vše s čistotou jemu vlastní nakonec vrátil. Dobrá práce! Jirka Karlík je snad jediný aktivní rider se sedlem opravdu vysoko a tak mezi finalisty zákonitě vyčníval. Žiri protahoval superman, točil 360, barspinoval do fakie a padnul i downside tailwhip z radiusu do banku, nebo downside tailwhip to tailtap. Další plzeňák Tomáš Řanda nasadil kromě úzkých jeansů také downside tailwhip, footjam walltap, downside whip to tailtap, lámal unturndowny a turndowny, protahoval no foot can-can a na závěr se pokoušel o transfer tailwhip na témže transferu jako Pavel Caha 360. Bohužel byl krátký a celý transfer se mu doletět nepovedlo, pouze na plošinu funboxu. Strakonický Tomáš Lízal udivoval publikum stejně jako v kvalifikaci svým 360 whipem, turndowny, whipy a na závěr si připravil protažený wallride to lookback. Petr Kaplan se řidíl slovy Michala Matyse: Vem si život!! a pokoušel, v našich krajinách nevídaný trik a to 360 superwhip! Párkrát se notně štípnul, ale nakonec tuto prasečinu odjel!!! Dobře on! Honza Beránek zavdal tailwhipy, supermanem ala Nasty, 360 a jako last trick si pochystal frontflip, který po několika pádech odjel. Dudo Antalík jel ve velkém stylu na svém novém stroji Mayhem, točil 360 s tablem, motal tailwhip, zlomil turndown přes největší, již dříve zmiňovaný transfer, a aby toho nebylo málo, vytasil nosedive 360 pozpátku na funboxu, samozřejmě s naprostou čistotou - 5.místo.

Neobvyklou jízdu předvedl Ondra Šléz. Mimo tailwhipy a flairy ukázal i jinou škálu triků a to například one foot tabletop, krutě protažený condor, superman seatgrab, 180 whip to tailtap to 180 out na spině, nemohl chybět flair, ale ukázal i 360barspin to tabletop (lehčí). Ondra všem přihlížejícím dokázal, že umí i jiné triky než jsme u nej doposavad zvyklí a že také zapracoval na stylu - 4.místo. Kamil Feifer si mimo představení svých komponentů 34R přijel také zazávodit a nevedlo se mu vůbec zle, což porota dokázala náležitě ocenit. Na hranu wallridu nasadil doublepegger a pokračoval no hand backflipem na funboxu a na druhém funboxu si střihl no foot to tailwhip a pokud mě paměť neklame tak i topside icepick na úzkém nájezdu jednoho z funboxů - 3.místo. Na své oražové WeThePeople mašině prohánějící se Johny Martínek ukázal, že nepřijel z Frýdku-Místku nadarmo. Na wallridu nasadil barspin to walltap, na funboxu superwhip a v minirampě hurricane. Když diváci stojící okolo parku, hlavně okolo sekce radius – bank - radius, uviděli Foxe, jak radí lidem aby se stáhli do bezpečné vzdálenosti od překážek bylo jim jasné o co jde. Johny se rozšlapal přes půl parku a na podruhé vrátil transfer tailwhip z radiusu do radiusu přes přilehlý bank. A to naprosto čistě - 2. místo.

A první místo? Na prvním místě neskončil nikdo jiný než novobydžovský killer Michal Beran. Peklo odstartoval flipwhipem přes funbox dále pokračoval 360 whip přes spinu, tailwhipem do tailtapu, manul to flair,double tailwhip nebo sérka v mini s flairy,taiwhipy a ven barspinem.To mu ale očividně nestačilo a divákům připravil přídavek v podobě backflip double tailwhipu,který bohužel ani jednou neodjel. Tento trik ho nejpíše po chvíli omrzel začal zkoušet trik, který teprve nedávno na Dew Tour odjeli Anthony Napolitan na dirtu, a Scotty Cranmer v parku a to frontflipwhip! Bohužel i zde byla cesta uzavřená a tak tento trik zůstal zatím u nás nepokořen. I když nechybělo mnoho.

Další ročník Sportlifu je z námi a zároveň je z námi poslední letošní závod a před námi je už jen zima, doufejme, že k nám nebude moc krutá. Podle posledního závodu sezóny můžeme předvídat jak bude probíhat ta příští. I když, kdo ví. Foampitů přibývá, triky houstnou... Uvidíme.

Výsledky Finále:
1. Michael Beran
2. Johny Martínek
3. Kamil Feifer
4. Ondra Šléz
5. Dušan Antalík
6. Jan Beránek
7. Petr Kaplan
8. Tomáš Lízal
9. Patrik Ručka
10. Tomáš Řanda
11. Jiří Karlík
12. Jakub Skupin
13. Ondřej Bělohoubek
14. Jan Jílek
15. Adam Vaškovský
16. David Benda
17. Ondřej Hudec
18. Jakub Šebeček
19. David Neumann
20. Michal Baranek
21. Tomáš Vařeka
22. Jan Šebek
23. Petr Papoušek
24. Pavel Caha


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
bernak - 15.11.2007 16:54:12
on se tam Vik poflakoval kolem,chybička se vloudila

tomek - 15.11.2007 16:17:48
V porotě nebyl Vik ale David Pánka...
Cájk.


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4177
Ne sirka 3585
Příležitostně sirka 3353

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4358
Ne sirka 3592
Ještě nevím sirka 3877

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com