Celkem návštěv: 1160161 | dnes : 34 | online : 2
Highway to Hill 2008

Written by: Hout

Fotos: Berňák

Info o tomhle contestu přišlo už někdy před dvěma měsíci od Dudo Antalíka a okamžitě bylo jasný, že do Berlína se pojede. Dva měsíce uběhly jako voda a o víkendu 3.- 4. 5. 2008 jsme byli v Mellowparku svědky contestu Highway to Hill. Vyrazili jsme už ve středu 30. dubna ve velmi zajímavý sestavě převážně tvořený týmem Odessa, tedy Dudo Antalík, Kudr, Filip Kamidra aka Žena, Adam Trnka, Hout, fotograf Berňák a maskot Ondřej Pivrnec. Jak se ukázalo, byli jsme v Berlíně jediná výprava z Čech, což byla jistě docela škoda. Podobných contestů za rok moc není.

Byly vypsaný disciplíny street a dirt, oboje rozdělený do kategorií amatér a PRO. Čtvrtek a pátek probíhalo v celém areálu příjemný ježdění, grilovalo se prase, panovala pohodová atmosféra, ostatně jako v Berlíně vždy. My jsme se nejvíce soustředili pochopitelně na hlínu, která nedoznala oproti loňsku žádných větších změn, takže sakra nakopnutý nájezdy a luxusní šejping. Nejvíc lítal samozřejmě Dudo, kterej jezdí čím dál líp a kouká se na to opravdu hezky. Zatím jen na rozheřátí cancany, condory, trna, xka, tably na obě strany, to vše všude a na všem, navíc i v různých kombinacích. Hout s Kudrem se spíš jen tak vozili, Kudr si najížděl svý oblíbený zatraceně macatý transfery. Žena, jinak jezdící na MTB, si speciálně na tuhle akci sehnal malý kolo a poprvý v životě na něm lítal na hlíně. Poměrně těžká pravá lajna s ním trochu cvičila, nakonec si ale vše v pohodě nalítal. Trápil se Adam Trnka, který na podobných jumpech ještě nejezdil a moc mu nesedly.

Kvalifikace streetu i dirtu byla naplánována a také se uskutečnila v sobotu. Street jsem sledoval jen chvíli PROčka, celkem jsem koukal s otevřenou pusou. Žádný velký hvězdy na place, přesto spousta zajímavých a hlavně originálních triků. Žádná tailwhipo-barspinová mašinérie v nulový výšce, jak je k vidění u nás.

Na dirtu se představili první amatéři. K vidění byly docela slušný triky, nějaký tailwhipy, 360ky, cancany, supermany atd., většinou ale chyběla konzistence a čistota. Zaujal mě jen menší týpek, kterýmu mohlo být tak 12 – 13 let, lítal všechny lajny v nehorázným stylu a největších výškách vůbec ze všech, k tomu trna, condory, nebo třeba nofoot onehand to nofoot cancan, pěkné pěkné.

Dirt PRO už byl o něčem jiným. Ze známějších jmen jezdil Bommel, Sergej Geier, rakušák Marcus Hummer, Hans Friedrich, především ale Dudo Antalík. Ten už dle tréninku vypadal na velkýho favorita, v kvalifikaci to jen potvrdil. Sérky typu turndown, 360, condor a double tailwhip, nebo nofoot cancan, 360, tailwhip a 360 x-up nebyly vůbec k zahození a Dudo ještě vše podtrhnul poslední jízdou: tailwhip na největším prvním skoku, hustej superman seatgrab indian a nofoot cancan to turndown na posledním!!! Asi nejlepší jízda dne a jasný první místo. Z ostatních lidí se mi hodně líbil Sergei Geier, kterej dával hodně našlapaný jízdy na těžký pravý lajně, veterán Marcus Hummer s vyklidněným štýlem a jistýma trikama jako superman nebo 360. Bommel lítal hodně transfery, vostrý sérky na pravý lajně, pokoušel taky 360 superman seatgrab, kterej neodjel. Další jména mi trochu unikla, každopádně k vidění bylo třeba 360 to opposite 360 hned za sebou, triple nofoot cancan, obrovský backflip na prvním velkým skoku, hustej super whip, cancan tailwhip, spousta tailwhipů, nějaký ten double tailwhip, supermany, cancany a podobný klasiky.

Z naší bandy nastoupil do závodu ještě Kudr a Žena. Kudr zatím trochu hledá svou loňskou formu, přesto nalítal hustý transfery a na podruhý otočil 360 turndown na velký lajně. Žena jel na klid, one footy, xka, turndown, nofoot cancan a 360 na posledním. Nakonec chtěl vytáhnout backflip na velký lajně, ale netrefil dobře předchozí skok.

Jak jsem řekl, kvalifikaci vyhrál suverénně Dudo Antalík. Tenhle týpek se začíná vyjíždět v jednoho z nejlepších evropských dirtařů, styl, jistota, vysoký polety, velký triky, všechny tyhle atributy Dudo splňuje a sám jsem zvědavej, kam až to dotáhne. Nedělní finále bylo pro silnej vítr zrušeno, jel se jen pohodovej jam a vyhlásily se výsledky z kvalifikace. Dudo tak bral celkově první místo, ale dle mýho názoru by stejně vyhrál, nikdo jinej nejezdil s takovou jistotou.

Finále streetu se však jelo a že bylo na co koukat. Vybavuje se mi obrovská 180 v plný kudle snad 5 metrů daleko a 2 do vejšky na pyramidu, z toho potom ještě half cab 180 tak z metrovýho schodu, hustá věc. Další šílenej transfer tentokrát tailwhipem, na funboxu triple tailwhip, 720 nohand, double tailwhipy jak na běžícím pásu, spousta nosedive 360, 360 tailwhipů, flairů, mega vysokých loockbacků, alleyoopy s tailwhipem či loockbackem a spousty dalších originální věcí a velkých poletů. Jinými slovy opravdu hodně vysoký level a obrovská vyježděnost. Absolutním peklem a totálním psycho masakrem se stal manuál to frontflip drop z dobře 4 metry vysokýho wallridu!!! Dotočeno a pouze lehká crash do boku, celý Mellowpark nechápal nic a já taky ne. Neuvěřitelný.

Street nakonec s přehledem vyhrál Bommel se svými klasikami typu backflip doublewhip, tailwhip drop, 360 tailwhip nebo hodně macatou 360 do transferu.

Tradiční jsou v Mellowparku taky party, nejinak tomu bylo i tentokrát. Squat před Kauflandem fungoval na plno jako obvykle, bordel velký, zábavy spousta. Jedinečná atmosféra Berlína prostě stojí za to. Další velkou akcí v Mellowparku bude German OPEN na začátku srpna, který nahrazuje Rebel Jam. Všem doporučuji se do Berlína vypravit, stojí to za to.


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
tomek - 19.05.2008 14:35:38
Viva la DUDO!!!


bernak - 17.05.2008 23:47:03
jeste bych doplnil,že některé fotky náleží Ženovi


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4184
Ne sirka 3588
Příležitostně sirka 3359

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4362
Ne sirka 3596
Ještě nevím sirka 3885

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com