Celkem návštěv: 1158706 | dnes : 49 | online : 6
Propozice - Represent / Fly bikes - Dig & Ride jam 08

By: Vik Plas / freeride.cz

Foto: Kainy / © freeride.cz 2008

Závody v Hvozdnici se nezadržitelně blíží a již myslíme nastal čas, seznámit se blíže s kompletními propozicemi, ve kterých se dočtete například o cestě do Hvozdnice, ubytování, systému závodu, cenách, účasti profíků za Fly bikes a dalších domácích i zahraničních hvězd BMX i MTB a dalších věcech. Najdete v nich fotky skoků, ale i pár jezdeckých fotek. Tady je máte!

V prostředí malé vísky poblíž Prahy, která nese jméno Hvozdnice se letos uskuteční první ročník dirtového závodu, který pořádají rideři pro ridery. Hlavními organizátory jsou Vik a Frenk, který má právě pro tento contest připraven parádní dirtovou lajnu, na níž usilovně pracuje a nepoleví až do posledního dne před samotnými závody. Takže se mají jezdci opravdu na co těšit!

Hard facts:

Termín konání: 19.7.2008
Lokace: Hvozdnice (cca 40km od Prahy)
O co jde: Dirtový závod pro BMX a MTB
Startovné: 100,- (jezdec po registraci získá Red Bull)
Občerstvení pro jezdce: ano, v rámci startovného
Ceny: prizemoney 5 000,- + věcné ceny v hodnotě 80 000,-
Afterparty: Hospoda u rybníka – punk/oi/hc/emo Dj Dawídek, disco/hip-hop/dance Dj Robot
Ubytování: stanový kemp, hotýlky
Občerstvení: během celého trvání akce – alko/nealko, teplé jídlo
Zdravotnická asistence: ano

Program:

10.00 - 12.00 hod.: trénink a registrace obou kategorií (MTB/BMX)
12.00 - 13.00 hod.: kvalifikace MTB
13.00 - 13.30 hod.: trénink BMX
13.30 - 14.30 hod.: kvalifikace BMX
14.30 - 15.00 hod.: trénink MTB
15.00 - 16.00 hod.: finále MTB
16.00 - 16.30 hod.: trénink BMX
16.30 - 17.30 hod.: finále BMX
17.30 - 18.30 hod.: Fly Bikes high air
během celého závodu: Represent Best trick contest
19.30 hod.: start DIG&RIDE after party (hospoda U rybníka) - Dj Robot (disco) a Dj Dawídek (punk, ska, oi, emo, hc)
20.00 - 20.45 hod.: slavnostní vyhlášení všech kategorií a contestů
20.45 - ? hod.: zábava, zábava, zábava....

Dirt area:

David Pánka o současném stavu skoků, připravených na DIG & RIDE Jam řekl:
"Jsou to příjemný skoky, kdy první je malý vyskakovák na získání rychlosti, následuje menší transfer, skok na srovnání do lajny. Dál je skok třetí a čtvrtý, na kterých se bude dobře trikovat, klopenka, boule a skok pátý (taky dobrý na triky). Dále už jen velký transfer na obě strany a corner s dvěma odrazy. Byl jsem si tam zajezdit asi dvě hodiny po dešti a bylo to krásně sjízdné, takže o počasí snad mít strach nemusíme. Některé odrazy jsou tvzené vápnem a některé jsou celé betonové. Musí se nechat, že se Frenkovi moc povedly. Respekt!!!"

Myslíme, že Davidův komentář mluví za vše, tak už snad jen pár fotek a plánek trati.

Jak do Hvozdnice:

Hvozdnice je vesnice, která se nachází zhruba 40 km od hlavního města Prahy, v okolí města Davle.
Máme pro vás hned několik alternativ spojení.
Autem: Z Barrandovskeho mostu sjedete směrem Strakonice, po přejetí Lahovického mostu odbočíte do leva směr Slapy a pojedete si pěkně kolem Vltavy až do Měchenic. Na začátku této vísky je už ukazatel na Hvozdnici (doprava nahoru), pak pokračujete pořád po hlavní a druhá vesnice je ta správná.. Ve Hvozdnici již bude ukazatel, který vás navede k DIG & RIDE aree.
Do Hvozdnice se dostanete i z Davle. U pizzerie zahnete doprava nahoru a pokračujete po hlavní silnici do Hvozdnice. Nicméně první zmíněná varianta je kratší a pohodlnější.
Autobusem: Rozumné je začít ze stanice metra Smíchovské nádraží. Vylezete ven směrem k tramvajím, kouknete přes ulici a uvidíte stanice busu, ten spravný je číslo 314 (těsně u nastupiště mají Vietnamci zeleninu). Autobus jede až do Hvozdnice. Dávejte pozor na jízdní řády, abyste se na místo určení dostali včas. Jizdní řády naleznete na www.idos.cz.
Vlakem: Vlak jezdí z Hlavního nádraží, nebo nádraží Braník a doveze vás pouze do stanice Bojov, ze které je Hvozdnice nejakých 1,5km pěšky. Doporučujeme divákům a riderům v dobré kondici.

Samotný závod:

Represent / Fly bikes DIG & RIDE Jam 08 je dirtový závod pro disciplíny BMX a MTB. K dispozici bude jedna dirtová lajna (kousek výš jí popsal David Pánka), na které budou moci rideři ukázat svoje umění. Vyhlášena je pouze jedna kategorie Masters, nebo chcete-li Pro. Jezdci budou mít v kvalifikaci k dispozici dvě až tři možnosti projet co nejlépe a nejstylověji dirt course. Na ty, kteří se kvalifikují do finále, čeká poslední možnost jak obhájit, nebo zlepšit své umístění a to ve třech až čtyřech finálových jízdách. Porota hodnotí všechny jízdy, z nichž nejhorší se škrtá a ostatní se počítají do celkového skóre.
Pro vítěze jsou připraveny ceny v hodnotě 80 000,- a prize money 5 000,-
V cenách kromě spousty oblečení od Representu, najdete také boty Orchid, chrániče KRK protection, luxusní oblečení různých firem od Skateshop.cz, poukazy na tetování v hodnotě 5 000,- od Voky tattoo, kuřácké potřeby od Growshopu, sluchátka Scull candy, díky novému partneru závodu, firmě Electric obdrží někteří finalisté parádní sluneční brýle, ale hlavně je ve hře zbrusu nový lehký rám z kolekce 2008 – Fly bikes Pantera a další komponenty a ceny od Fly.

Represent Best trick se bude počítat ze všech jízd, které se během dne pojedou, ale není vyloučeno, že pokud vyjde čas a jezdci budou mít dostatek sil dojde možná i na Best trick jam.
Vítěz Represent Best tricku získá naditou tašku oblečení od Representu (od hlavy až k patě).

Fly bikes High air se pojede klasickým vyřazovacím systémem, při němž budou mít přihlášení skokani možnost překonat laťku nejprve na jeden pokus a po té, co zůstane v zavodě pouze pět jezdců, tak ve dvou pokusech. Vítězí ten, který dokáže vyřadit soupeře vyšším airem.
Nejlepší "skokan vysoký" získá luxusní, novou ultralight přední nábu + DVD Italy trip a DOS od patrona High airu, španělské kultovky Fly bikes.

V případě deště se závod (omezená verze) přesouvá na neděli 20.7.08.

Startovné:
Každý jezdec po vyplnění přihlašovacího formuláře a zaplacení startovního poplatku 100,- obdrží Red Bull a pásku, která ho opravňuje k bezplatnému vstupu na večerní DIG & RIDE afterparty.

Občerstvení:
Během celé doby trvání akce si budou diváci i bikeři moci kdykoli zakoupit alko i nealko pití a něco dobrého, popřípadě teplého na zub. O občerstvení se postará místní vyhlášená hospoda U rybníka, takže očekávejte samé čerstvé pochoutky z grilu.
Pro ridery bude k dispozici zdarma čerstvé ovoce, bagetky, Red Bull a voda na pití.

Shopy a oprava kol:
Pokud budete mít zájem si ze závodů přivézt nějaký ten suvenýr, budete mít možnost. Přímo u závodiště bude stát stánek s luxusními věcičkami a koly Fly bikes, kde vám současně i pomohou odstranit nějakou tu drobnou závadu a hned vedle si můžete koupit nějaký ten slušivý hadřík od Representu.

Dj a speaker:
V roli Dj-e závodu uvidíte, ale hlavně uslyšíte zaslouženého funkcionáře Asociace freestyle BMX a porotce Wencu Vondráška. Wenca slíbil, že bude hrát samé pecky, takže nuda nehrozí! A když už je Dj funkcionář asociace, speaker není nikdo jiný, než její předseda, organizátor a oblíbený moderátor X Cupu, Honza Cvachovec.

Ubytování a nocleh:
Spaní je bookováno v hospodě U rybníka pro 20 lidí s tím že někteří budou muset přežít spaní na přistýlce. Pokoje jsou z hruba po 3ech, 5ti, 7mi a 5ti. Cena příznivých 180,-
Další varianta je hospoda U Borovičků ve vedlejší vesnici (Bojanovice). Tam jest 18 míst. Pár z nich taky na přistýlce. Cena 150,- na osobu. Kdo by chtěl opravdu luxus, může se ubytovat v několika penzionech, které se nachází v městečku Davle.
Ostatní mohou využít posekanou plochu u závodiště, kde bude možnost rozbýt stan, či lehnout ve spacáku.
V provizorním kempu nutno sekat latinu, neboť kousek jsou chalupy starousedlíků a excesy se budou postihovat. Proto prosíme kempery, vyblbněte se na party a běžte v klidu spát.

Parkování:
K parkování bude vyhrazena slepá cesta přímo pod skoky.

Média:
Závod je zdarma a proto i média mají absolutně volný přístup. Do prostoru přímo ke skokům budou moci pouze fotografové, kteří se nebudou plést jezdcům a prokážou u registrace, že fotí pro některé z médií. Prosíme cvakálky aby fotili z poza hrazení skoků. Děkujeme.

Přihlášení rideři:
Závod má podporu téměř kompletní domácí BMX i MTB špičky, ale na DIG & RIDE se chystají i zahraniční účastníci. Ze Slovenska dorazí Dudo Antalík, účast přislíbili i MTB profíci z Polska okolo Barteka Obukowitze a co hlavně, ve Hvozdnici uvidíte i dva Fly bikes profíky, Stephana Lantschnera (ITA) a Kevina Kalkoffa (FRA)! Seznam všech velkých a větších jmen riderů, kteří přislíbili účast najdete v grafickém znázornění.
Jezdci, které byste měli vidět závodit..

DIG & RIDE afterparty:
Po skončení závodu čeká na všechny diváky a ridery především afterparty v hospodě U rybníka, která se pyšní obrovským sálem a je vyhlášenou lokální disco destinací. Kromě toho, že společně zapijeme závod, budeme moci tančit a pogovat až do pozdních nočních hodin v rytmu Disca, hip-hopu (Dj Robot), punku, OI, HC a Emocore (Dj Dawídek).

Sponzoři a partneři závodu jsou:
www.represhop.eu
www.flybikes.com
www.skateshop.cz
www.orchidfootwear.com
www.fires.cz
www.growshop.cz
www.free-dee.cz
www.vokytattoo.com
www.krkprotection.com
www.freeride.cz
www.skullcandy.eu
DoGma

Mediálními partnery akce jsou:
DIRTBIKER
FREERIDE.CZ
BMX-JICIN.COM

Powered by Red Bull

Kontakt na organizaci:
vik@freeride.cz
vik.plas@seznam.cz
tel.: 739 544 708

© freeride.cz 2008


Tento článek byl zobrazen již x



  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4153
Ne sirka 3561
Příležitostně sirka 3332

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4333
Ne sirka 3572
Ještě nevím sirka 3857

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com