Celkem návštěv: 1159988 | dnes : 8 | online : 5
Report - Specialized Dirt Jump Mokropsy 2008

Written and photos by: "mailto:kontakt@bmx-jicin.com"

Jak již název napovídá, předposlední prázdninovou sobotu (23.8.) zaplnil další dirtový contest a to Specialized Dirtjump Mokropsy, který měla na svědomí patička místních lokálů a známý to speaker Ondřej Šádek aka On.

I když se předpověď počasí na sobotu zdála nepříznivá a hrozily přívalové deště, nakonec se vše obešlo bez jediné dešťové kapky. Jediné co dělalo pořadatelům a riderům vrásky na čele byl místy velmi nepříjemný vítr.www.tagsea.me Do Mokropsů jsme po menším bloudění dorazli Houtovým Wagenem zhruba kolem půl dvanácté a s prvními doušky piva z nedalekého stánku jsme mohli sledovat trénink obou kategorií, které byly na tento závod vypsány a to BMX a MTB. Skoky byly v dobré formě, takže na jejich sjízdnost neměl déšť z předcházejícího dne žádný vliv. Závodní lajnu tvořil začáteční drop, po němž následovaly tři, ne zrovna stejně dlouhé doubly, zakočené step-upem.

Kvalifikace začla s úderem jedné hodiny odpolední a jako první se jela kategorie mtb, kterou jsem tolik nesledoval. Nicméně mi v paměti utkvěly místy až robotické sérky Tomáše "Leadra" Zejdy a Martina Voříška. Oba shodně otáčeli tailwhipy, barspiny a 360, kopali no foot can-cany a nemohli si také odpustit zapózovat porotě v triku, pro tento den nazvaným "dlouhý nos". Dále se mi z mtb vybavuje už jen Miloush se svými can-cany, toboganem a nothingem a také modřanský lokál Daniel Frank se svým supermužem, condorem a nohand one footem.

Kvalda bmx se také nesla ve znamení nepříjemného větru, a tak speaker On nefungoval pouze jako kecálek, ale i jako zdatný větrník a riderům poctivě hlásil každou změnu v povětrnostních podmínkách. Do kvalifikace se přihlásilo hned několik lokálních riderů, jejichž jména mi vesměs bohužel unikla (sorry guys), ale bylo na nich vidět, že mají skoky najeté. Padaly triky jako turndown, 360, sem tam i nějaký barspin v podání Vency Musila. Na poslední chvíli se do kvalifikace přihlásili právě dorazivší brňáci Daniel Jurečka a Tomáš Korčák. Bylo vidět, že jim rozhodně scházel trénink, při kterém by si skoky mohli lépe najet a proto jsme mohli vidět i párkrát letět kolo značně rozladěného Daniela Jurečky vzduchem bez jeho majitele. Nicméně to mu poté nebránilo dát např. no foot can-can one hand nebo 360. Tomáš Korčák se také rozjezdil a začal taktéž kopat can-cany a tailwhip na posledním skoku. Z Nehvizd to však neměl daleko ani nejmladší z přítomných závodníků Petr Mihalík, který jezdí brakeless, což mu ovšem nebránilo vrátit condor, nothing nebo 360 na step-up. Kapitolou samu pro sebe byl Jirka Přibyl, který podle dnešních trendů rozhodně nejezdí a ani svým vzhledem by do masy rádoby štýlařů nezapadl. Z jeho sérky to můžete posoudit sami: one foot can-can ladning to one foot one hand to can-can landing to can-can one hand!!! Svoje jízdy ještě rozšířil o 360 nebo superman seatgrab, a tak o jeho postupu z předních míst do finále nebylo pochyb. Další, kdo o svém postupu do finále nemusel douho přesvědčovat byl snad celou svou rodinou podporovaný (zdravíme sestřenky!) Mlaďák se svými 360, can-cany na obě strany, turndowny a one foot tably. A do třetice nám nezbývá nikdo jiný, než leganda českého dirt jumpingu Štěpán Herink, který opět ukázal,že triky rozhodně nezapomíná a obecenstvu předvedl jízdy plné 360, jak s turndownem tak i s x-upem, dále protahoval superman seatgrab indian a samozřejmě nechyběl tailwhip.

Po odjetí obou kvalifikací vyhlásil speaker pauzu pro šejpování skoků. Kdo chtěl, mohl ji využít k občerstevní v nedalekém stánku nebo ke svezení v přilehlém skateparku. Po sečtení výsledků mohlo začít finále obou kategorií a stejně jako v kvalifikaci, se začínalo kategorií mtb, kde se z mého pohledu nic neměnilo, triky padaly vesměs stejné a suveréně si první místo vyjezdil lídr Tomáš Zejda před Danielem Frankem a Martinem Voříškem.

Ve finále malých kol,swiss replica watches však nějaký ten nový trik padnul, a to hlavně v pokusech o best trick, který se snažil urvat Daniel Jurečka a mezi kozy odjel backflip turndown!!. To mu však bylo málo a neúspěšně pokušel i superflip či 360 tailwhip na step–upu. To však neplatilo o Tomáši Korčákovi, který 360 tailwhip na step-up po několika pokusech odjel na jednu nohu. Těmito výkony se nechal vyhecovat i Jirka Přibyl a obcenstvu ukázal svůj hadí backflip, který bohužel neustál a po něpěkném crashi se musel odebrat do nemocnice na rentgen s podezřením na nějakou tu zlomeninu - přeji brzké uzdravení. Štěpán Herink měl ve finále smůlu a bohužel píchnul tak, že už do konce finále svůj stroj nedokázal zprovoznit. Mlaďák na svém žlutém velocipedu jel svou klasiku a když ji pak ještě doplnil o 360 na všech skocích za sebou o jeho vítězství nebylo pochyb.

Po odjetí finále musela porota ve složení Maňas Tomek aka eMTý, Hout a Dan Dolejší spočítat pěčlivě výsledky, což jim nějakou tu chvíli zabralo a tak si rideři mohli dát oblíbený vláček (neplést s hrou populární především u homosexuálů). Po vyhlášení Výsledků začala ihned na přilehlé pláží afterparty, na které jsme bohužel chyběli a odebrali se směrem Jičín.

Závěrem bych jen dodal, že to nebyl snad poslední závod, co v Mokropsech uspořádali a že bude u nás v příštích letech dirtových závodů nadále jen přibývat.


Tento článek byl zobrazen již x



  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4177
Ne sirka 3585
Příležitostně sirka 3353

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4358
Ne sirka 3592
Ještě nevím sirka 3877

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com