Celkem návštěv: 1159981 | dnes : 1 | online : 5
Contests 2008

Written by "mailto:hout@bmx-jicin.com"

Photo by "mailto:kontakt@bmx-jicin.com", "mailto:josef.mrazek@gmail.com", "mailto:kuba@freeride.cz", "mailto:FXPHOTO@seznam.cz"

Vše začalo u Pavla Cahy ve Zlíně. Kahamánku, jsi pašák. Akce parádní. David Benda přestává být pouze napózovanou baletkou a začíná opravdu dobře jezdit. Vítězství na plný čáře a my jen uznale pokyvujem hlavou. Dobře von.

Trutnov Bikehall, masová akce veliká veliká, ale dobrá. Hehe, v tom parku neumí skoro nikdo jezdit.Replica Handbags Angličani mě baví, Leo Forte je můj favorit. Last trick, pojď si a Leonek si to rovnou zamíří pryč z plochy. Leonek je taky pašák. Lima se mi nikdy nelíbil, ale jezdit umí. 360 table do unturna, yes jou. Ondra Šléz je husťák, Dudo klasika a Ben Hennon vyndánek. 360 zeshora z mini dolů do radiusu mě zabila. Jen tak dále.

Berlín Highway to Hill, prostě Berlín... Mám ho rád. A mám rád Verunku a Pivrnce a Ženu a Mellowpark a squat před Kauflandem. Mám rád řeku, mám rád Maxe, mám rád Merlota, mám rád kebab, mám rád rána s čistou hlavou, mám rád střechy, mám rád BBQ. Highway to Hill, spousta super vzpomínek, zábavy, nejhustší a nejúchylnější trik, co jsem kdy viděl (frontflip drop z wallridu 2,5 metru dolu do radiusu), Dudo superman seatgrab indian v lajně a hezkých pár éček za první flek v kapse... Prostě Berlín.

Rakouský AKOD v Linzi. Utekl mi už mockrát, letos čerstvě po státnicích, takže jasná volba, jeduuu. V Linzi mají pěkný skoky, především velká lajna vítečná. Konkurence nehorázná, Francie, Německo, Dudo, Ricardo Laguna, místní killers, podívaná velkolepá. Dudo rozsekává vše, ve vlaku dává na druhým největším skoku double tailwhip, nechápeme, řveme. Ricardo Laguna téměř čistě double beko, Benno Hankowetz pokouší 1080, Marcus Hampl vyhrává s 360 nohand to turndown. Upozornil na sebe Polák Piotr Kolodziej svým nečekaným, leč zaslouženým druhým místem.

Brno Bystrc dirt contest. RBBYD 2007 a pěkná závodní lajna, o kterou se místní parta dobře stará. Slušná účast, jedu na S&M, vtipná to věc. Cahin zle zabíjí, je to vůbec Cahin? Je to von. Dudo se trápí. Nevadí, v další jízdě to napraví. Další jízda není. Cože??? Heh, dále to nebudu rozvádět, nakonec přišel déšť a MTB se nejelo, vyhrál nepříliš zaslouženě Dudo, smíšený pocity velice, příště budeme snad chytřejší drahoušku.

Hvozdnice Represent Dig and Ride či jak. Akce s obrovskou mediální kampaní v režii Viktora Plase a Frenka, místního to stavitele. Hodně kreativní lajna s pár mouchama hodící se spíše na poklidný jamík než závod = trochu obavy, nakonec však díky vynikající účasti, vlastnímu pivku a parádní kalbě = hodně povedenej víkend.

German OPEN, znovu Berlín. Tentokrát bez Pivrnce zato se Svícařem, Mlaďákama a Viktorkou, adekvátní náhrada. Verunka se na nás už těší, mejdany ještě větší než obvykle, Viktorka neuvěřitelný zvířátko, zkrátka se máme dobře. Dudo dává transfer z velký lajny do pravý, velkej transfer, čistota, radostí zapomíná přibrzdit, na dalším skoku vylítává do pětimetrový výšky a dopad nechává za sebou, opouští kolo, rána jak do piána až na placku, tohle muselo bolet. Dudo se odbelhá, konečná, velká škoda. Kudr nastupuje do Expertů, nandává výborný jízdy a bere gold, slušně se napakoval panáček jeden. Profíky vyhrává Piotr Kolodziej, 360 turndown to opposite 360 lookback, zajíždí Marcuse Hampla, máme radost. Mellowpark končí, stěhuje se bůhví kam. Slza nám ukápla všem.

Garden of Dirt. První akce pořádaná na jičínské půdě, dirtový contest pro dvacítku vybraných riderů na zahradních trailsech Matese Kendíka, který se zrodil v Houtový hlavě někdy na jaře. Díky spoustě a spoustě lidem, kteří se v nejrůznější podobě podíleli na přípravě a realizaci týhle akce, díky nemalé podpoře firmy HorseFeathers, díky rakouské flotile v čele s Marcusem Humerem, díky vám všem jsme byli první týden v sprnu v Jičíně svědkem hodně vydařenýho contestu, který zakončila neméně vydařená afeterparty. Kdo byl, byl, kdo nebyl, o hodně přišel. Absolutorium si rozhodně zaslouží všichni jezdci, takový triky jsem na těch skokách nečekal a highair na 3,80 m jsem nepochopil vůbec. Dobře my. A čtvrtej flek bral díky výborným jízdám Kudr, dobře von.

Mokropsy dirtjump contest, spíše lokál akce kousíček od Prahy. Skoky průměr, na závod nic moc. Úloha poroty nejednoduchá. Jirka Přibyl je zabiják, o tom žádná. Dan Jurečka z Brna pokouší superflip, what the fuck.

MČR dirtjump, Skalka trails. Počasí neporučíš, leč... Ne, prostě počasí neporučíš a když chčije, skoky se najet nedají. A to se naneštěstí stalo na Skalce a moc pěkná nová lajna se tak nestihla na závody najezdit. To bohužel vedlo k tomu, že se závod musel jet na stávající malý lajně. Nakonec však přesto cajk a vcelku pěkný závody. Překvapil milevský Martin Čapek, 360ky a tailwhipy do jízdy, zaslouženej druhej flek. Kudr s 360 variacemi do jízdy definitivně potvrzuje své začlenění do nejužší český špičky, bronz mu sluší. Cahin je jasnej, je doma, je nejlepší.

MČR street Úpice. Jedeme až na neděli, kvalda nezajímavá, je to jasný. Park si už hoši docela najeli, semtam se na to dá koukat a semtam vůbec. Ještě že tam je Playstation s nějakým fotbálkem, drtíme s Pivrncem, gól platí jen z voleje, dávám si ho, dávám. Občas házím oko na plac, tailwhipo-barspinová mašinérie z minulých let už není tak strašná, díky bohu. David Benda letí zajímavej transfer, Tomáš Řanda se modlí, aby ho pán bůh otočil na kola, až bude hlavou dolu a ono jo. Michal Beran klasika stokrát viděná, dává battle s Ondrou Šlézem, kterýmu to nevychází. Přesto u mě vyhrává, mega flair byl strašnej. Stejně jako vysokej table v podání prcka Pejdy. Mistr je Michal Beran, čest poraženým. Atmosféra mizerná, co se dělo, nevím. Hraju fotbal.

Posledním contestem, na který jsem se letos vydal, byl streetový X-Cup v Hradci Králové. Kvalda nuda, neděle je jasná. Příšerná zima, nový leč klouzající park, proklatě nízký strop nad funboxem a opět mizerná atmosféra. Nejsme na konci světa jako v Úpici a lidí přesto málo, co se děje? Nevím. Zaujal mě David Benda, 360 condor přes spinu ve výšce a stylu není málo, Dudo Antalík vyladil opposite 360, Kryštof Mach vytahuje hodně zajímavý grindy, dobře von. Perlička byl opět se modlící Tomáš Řanda, tentokrát spíše aby neškrtnul o strop. Frontflip na čistotu, neškrtnul o pět čísel, nevěřím.

Tak vypadal ve zkratce rok 2008. Radost udělaly dirtový contesty, kterých letos podstatně přibylo a zdá se, že se blýská na lepší časy český hlíny. Jen těch dobrých trails spotů by to chtělo víc. Obecně závodů přibývá a zvedá se i jejich úroveň jak po stránce jezdecké, tak i pořadatelské. A to je dobře. Co nás čeká příští rok, kdo ví. Trutnov, snad znovu X-cup, dokonce i možná s hlínou v Pardubicích. Nechme se překvapit.


Tento článek byl zobrazen již x



  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4177
Ne sirka 3585
Příležitostně sirka 3353

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4358
Ne sirka 3592
Ještě nevím sirka 3877

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com