Celkem návštěv: 1159938 | dnes : 20 | online : 5
Řáholec Jam 2009

Text: Hout

Foto: Berňák, Mošnik, Mates

Jak asi někteří z vás ví, díky počasí už byl letos jeden Řáholec Jam zrušen. Napodruhý jsme nic nenechali náhodě, uzavřeli dlouhodobou smlouvu, že v pátek 28.8. bude hezky a bude jam. A taky že jo.

Už ve středu večer dorazila Skalka crew ve složení Zouhar Bros a Papál alias Zuzka. Během čtvrtka a pátku kluci všechno našejpovali do dokonalosti (super práce, díky zato) a v pátek odpoledne se vše spustilo. Vojta přivezl centrálu, hudba začala hrát, početné diváctvo se rozmístilo po celém lese a trailsůchtiví nebojsové se chopili kol.

Očekávaný rider list nakonec nebyl až tak našlapaný zvučnými jmény, ale o to přeci jen až tolik nejde. V lese se nás sešlo nemálo a zajezdili jsme dobře. Z přespolních se na trailsech proháněla zmíněná parta skalkovská, Mlaďák (na mtb, fuj Mlaďáku), Kuba Najman, Frenk Frantík, bikrosová škola zastoupená bratry Měchurovými, eMTý, Svíce, samozřejmě parta jičínská (bohužel bez Křeče), zkrátka akorát na dobré poježdění.

Bohužel nedorazil Cahin, nemocný Dudo, Žiri Karalík, Onýs a nejcitelnější ztrátou byl Příba, se kterým je srandy vždycky o hezkých pár lopat víc. Leč nevadí.

O zábavu se totiž postaral Ferda (cykloferda.cz), který nás podpořil a přivezl celé kolečko roztodivných předmětů a cen převážně v kapalném skupenství. Cenu si člověk ovšem musí zasloužit, což Ferda moc dobře ví, takže připravil celou řadu soutěží, které měl dokonce znázorněné na připravených cedulích (škoda, že nejsou vyfocený, tohle opravdu stálo za to).

První soutěží byla velká lesní výzva a tou je beze sporu BIG DIG lajna. Rozjeď se a leť, v tomhle heslu se do toho opřeli Měchy starší, Hout, Mlaďák a Kudr. Mlaďák s Kudrem brzo odpadli, Hout šel po výšce a stylu, glory a flaška zelený tak spadla do klína Měchymu, který v bikros stylu lajnu několikrát pokořil. Sakra dobře von a celý les mu tleskal.

Další připravený jezdecký soutěže už nějak neproběhly, probíhalo spíš poklidný ježdění plný vlaků a zábavy. Vyndával se pouze Kudr, který se točil se vším možným a na všem možným, 360 table na třetím na prostředku byla velká paráda. Sekundoval mu Mlaďák se svou 360 mladspin, jak jí Maňas Tomek pojmenoval, k tomu kopal cancany a heelclickery, taky dobře von. Lítalo se až do tmy, vlaky vlaky a ještě jednou vlaky, oprcávaly se zadkama hrany, Mlaďák s Kudrsynkem si plácali ve vzduchu, objevil se dokonce Usáma a všichni včetně obecenstva se dobře bavili. Bylo nám hej.

Toť ovšem první část povedeného dne. Se soumrakem a dlouhými stíny přišel taky večírek... A jaký večírek. Centrála umí nejen hrát, ale taky svítit, jsme připravení a vidíme na sebe. Gril maká, masíčko chutná, poslední Morgan v celým Jičíně byl taky náš a taky makal. Z hrnku S&M chutnal se Spritem více než dobře, díky ti Ferdo. Zábava začíná gradovat a máme tu první soutěž. Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá, aneb kdo vykope víc hlíny v časovém limitu dvou minut, ten vyhraje. Hej hou, první soutěžící Zuza alias Papál made in Skalka, soupeřem se stává Zuzanka made in El Kloko. Fiskarsy ready, 3-2-1 a jedem, parta fandí, Zuza nasazuje, dává, Zuzka taky nasazuje a taky dává, battle vyrovnaný až do konce, Zuza má hromádku o kousek větší, zato srážky za styl, na kterým Zuzanka boduje na plný čáře, kopací Bohan štýlo in da house a početná všude stojící porota jednomyslně vyhlašuje El Kloko vítězem. Aby to nebylo Papálovi líto, taky dostává jednu flašu samohoňky, ať je večer veselejší.

Bříza se chytá Majku a s galancí profesionálního MC vyhlašuje další soutěž. Vrh kolem přes backspace, pro kterýžto účel Ferda vyndává nádherný 20 kg Haro v barvě nápadně podobné rezavému šrotu, paráda. Počet soutěžících roste každým hodem, ladí se různé techniky, Maňas Tomek roztáčí první 360 a jde do vedení, Mlaďák chlap veliká mu nic nedaruje, Tomek pokouší techniku hodu kladivem, ale nedaří se nedaří. V závěrečným rozstřelu dává Mlaďák skoro až do rybníka a další flaša samohoňky putuje do jeho chřtánu.

Situace už tak veselá zdá se býti čím dál veselejší a hrám nakloněná. Jde se na přetahovanou. První tým, Skalka. Zouhar Bros a Papál, ze Skalky vymakaný, to je silná trojka. Další družstvo opilý Jičín, Kudr, Bern a Vojta, silný individuality s rozličnými kvalitami. Třetí skupinu tvoří Liberecká skvadra, Kuba Najman, Ivánek Ferdů a dezertující Prochy, který zradil Jičín. Čtvrtý tým je nejpočetnější a nejkrásnější: dívčí družstvo všech lesních amazonek. Jde se na to. Skalka naprosto nesportovně deklasuje holky, když jim prostě nedá šanci. Jičín prohrává s Libercem, dezertér Prochy se osvědčil jako velká posila. A jde se na finále, Skalka x Liberec. Bum a teď, tahej tahej, Prochy bere do plných a Skalka se začíná chystat ke kapitulaci, v tom Zuza zachytává za strom a drží to vo nohu za každou cenu. Kuba Najman bere do plných ještě víc, ale Zuza kontroluje situaci, tohle nepustím. Nastupuje Jury a Skalku diskvalifikovává za porušení pravidel, ha, dobře vám tak podvodníkům. Vyhrává tedy Liberec, ceny už si nepamatuju, žeby flaška?

Večírek graduje, všichni veselý velice, neoficiální soutěž v rapování na Houta, tady Berňák nemá konkurenci, vydržel by to až do rána, kdyby chtěl a člověk se popadá za břicho. A tak to běží, přichází noc, ten potkal tu a ta zas toho, každý někde leží, kupuju si šáňo, zapínám mp3 a dobrou noc.

Sobota ještě byla, dokonce se i jezdilo, ale o tom zase někdy příště. Řáholec Jam 2009 byla čistokrevná trailsová radost a paráda, na kterou budeme ještě dlouho vzpomínat. Kdo nepřijel, trhejte si vlasy, o hodně jste přišli. Nicméně nezoufejte, ohlasy všech přítomných jsou natolik silné a udělat něco podobného natolik nesložité, že bude Řáholec Jam další a znova a ještě. Jestli letos, to záleží na počasí, ale jam bude a až bude, neseďte doma nebo jinde a přijeďte, protože to stojí za to.

Velké díky všem zúčastněným za parádní akci a ještě větší díky Ferdovi za podporu a super crazy nápady. Dobře my a příště zas.


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
eMTý - 06.09.2009 21:05:26
jo, to zas bylo tak dobrý!

ivan - 05.09.2009 00:51:45
a pak ze se dnesni mladez neumi inteligentne bavit...
jinak majitel 120ky si u nas muze nekdy vyzvednout cenu za nejstylovejsi karu, kam se sere aitkenuv trans am...

bernak - 04.09.2009 21:42:52
Edoslav a Hout: Máme ho tu čerta! http://beernak.rajce.idnes.cz/Raholec_Jam_09/#060.JPG


ivan - 04.09.2009 19:34:52
a pak ze se dnesni mladez neumi inteligentne bavit...
jinak majitel 120ky si u nas muze nekdy vyzvednout cenu za nejstylovejsi karu, kam se sere aitkenuv trans am...

hout - 04.09.2009 13:54:46
Edoslavku, ty chlape jeden, ja se ti snazil dovolat a marne. Pan Svejk se nam do zaberu nejak nevesel, vykuleny oci na prostredni lajnu by ale stalo zato vyfotit. To by ses pobavil.

Edoslav - 04.09.2009 13:27:30
Foto Sviceho v letu v nadzivotni velikosti by nebylo? Jinac zavist nejvetsi, dobre vy...

hout - 03.09.2009 16:28:46
a ještě 4 fotečky od Matese: Škoda 120 nejvíc, S& M taky nejvíc, kopáči Zuza a Zuza, především ovšem alespoň část vypsaných soutěží made in Ferda (poslední foto), nádhera.

el kloko - 03.09.2009 13:24:01
Oujeee, to byla zase sranda s váma! Příště zas!


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4176
Ne sirka 3584
Příležitostně sirka 3352

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4357
Ne sirka 3591
Ještě nevím sirka 3876

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com