Celkem návštěv: 1158629 | dnes : 33 | online : 3
Les 2009

text: Hout

foto: Bern, Kainy (freeride.cz), crew

Les je les a co je víc, hehe. No jasně, po celozimním kopání, kterého se loni nejvíce zhostil asi Kudr, vypadal les na jaře hodně, ale hodně zajímavě. Nová EMO lajna, Baby 1 pro děti a Baby 2 slibující pohodovou zábavu, BIG DIG lajna budící velký respekt s otazníkem téměř nad každým skokem, jestli to vůbec půjde nebo ne. Jak to dopadlo asi už většina z vás ví, ale nepředbíhejme.

Jezdit se začalo nečekaně brzy, už 11. dubna proběhla první větší session, která stála za to. Přijel se podívat Beny a Adam Trnka a lítalo se o sto šest. Kudr po zimě ve velký formě, 360ky ho poslouchaly, pivka jsme si dávali, holky na nás koukaly, večer v Popelnici koncert Status Praesents, všechno bylo, Beny nejvíc srandovní z našich holek vyndanej, to nám bylo dobře. A taky kamera a jediný letošní videjko z dílny Dwayna Dibleyho plný jarní pohody.

Potom se Hout s Kudrem pouští do stavby hlíny na Bikehall, trávíme na tom skoro měsíc a na les není čas. Hout si ještě stihne v Trutnově vysrat koleno, heh. A pak přišel Bikehall a s Bikehallem asi nejlepší session, jaká kdy v lese byla. Samozřejmě je řeč o návštěvě anglický DC party v lese. Ať to jsou šampóni jaký chtěj, na kole tyhle kluci jezdit opravdu uměj. A v lese to taky ukázali. Luxus šály, největší jistota, stylový triky, obrovský vejšky. K nim se přidal ještě Kudr, Dudo a další a to byla paráda. Velký zážitek a poučení, že se pořád ještě máme hodně co učit a že to jde sakra líp, než si myslíme. Škoda jen, že v té době ještě nebyla ready BIG DIG lajna, to bych chtěl vidět.

Po Bikehallu les nejede, Kudr maturuje, Hout špatný koleno, tou dobou jezdí snad jen Křeč. V červnu počasí na draka, les permanentně pod vodou, BIG DIG stále stojí a kvůli ní zlikvidovaná zábavná Candle lajna chybí. Díky dešťům se jezdí pořádně jen tři lajny, to jsme to dopracovali po letech kopání, tři lajny byly v lese už před lety. Nová Candle s napojením na BIG DIG nefunguje, Hout se začíná zlobit.

Do toho dává Kudr dohromady na konec června Řáholec Jam. Facebook je fenomén nové doby, během pár dnů ví o jamu každý a začíná se rýsovat vynikající rider list. Všechno vypadá dobře až do večera před dnem D, kdy se spustí půl hodinová přeháňka s takovou intenzitou, že posílá jakékoliv vyhlídky na ježdění do kopru. Shit, to je škoda.

Po tomto provaru už nebyla ani pořádně síla znovu a znovu vyhazovat vodu z odtoků a dávat les do kupy. Les je mrtvej, kdysi časté návštěvy fandů jsou na nule, neděje se nic. Pomalu se loučíme s vidinou nalítání BIG DIG lajny, co jsme to do prdele postavili. Pak Worlds, to byl taky výlet, nemám ani sílu na Franka a Hvozdnici (sorry kamaráde).

Koncem července se karta konečně obrací a nastává období světla. Les se dává dohromady, předělává se začátek BIG DIG, Hout pokouší první, sice šlapej, ale jde to. Třikrát hurá. Objevuje se Kuba Najman s Ondrou Bělohoubkem, dobře von. Kuba Najman to tam má, nakonec se propracoval všema lajnama a měl z toho patřičnou radost. V srpnu začíná jezdit v lese Holmis, půjčený kolo, ale nebojí se vlka nic a jde do toho. Koncem září nalítal i lajnu z dropu a to se počítá. Velkej respekt kámo. Bohužel, Křeč se vytrácí kdo ví kam a už se nevrací, jaká to škoda jedinýho českýho brakeless trails ridera, kterej nalítá cokoliv, když chce. Počasí pořád luxus, BIG DIG lajna téměř suchá, Hout ji vyzývá, na druhým na sedmi metrech trochu moc do transferu, dopad zůstal vedle a ještě jsme tam zapomněli na pařez. Vtipnej crash, DK odchází do věčných lovišť, hnutá geometrie, byl jsi dobrej koni můj.

Následují přípavy na další Řáholec Jam, který se taky 28. srpna za příjemnýho letního počasí uskutečnil. Skalka crew už od středy, tihle kluci to s lopatama sakra uměj a les dostávají do vynikající kondice. Jezdí se nám skvěle, BIG DIG se vyzývá, Měchy, bikrosová posila, dává jubilejně první tři, vlaky vlaky vlaky, dobrý to bylo a večerní party s Ferdou a jeho hrama neměla chybu. Díky díky. Škoda jen absence pár jmen, nebyl Dudo, Cahin, Onýs a Příba, kterýho jsme postrádali asi nejvíce.

Po jamu se jezdí a jezdí, hlavně tedy Holmis, který si dává na pohodu střed a lítá skoro každý den. V září se objevuje Frky a ač s respektem, přesto nalítává celou BIG DIG lajnu včetně poslední nevyšejpovaný části, na kterou by mě ani nenapadlo se rozjet. Hout dává záhy a ono to fakt jde!!! To je radosti. Během pár dnů se vše dolaďuje, přidává se Kudr a BIG DIG se začíná jezdit o několik set šest. A je dobrá, je zatraceně dobrá. Candle už je jen otázkou času, i tahle lajna se brzy lítá, ačkoliv je technicky dost náročná a nejednoduchá. A tak se nám nakonec povedlo naskákat celý les, máme z toho radost, přeci jen to celozimní kopání stálo zato.

Řáholec Jam s číslem 3 na štítu, tentokrát bez Ferdy, zato s Příbou, Frkym, Cahinem, Chaplim, Stanley Drejslem a dalšíma. Zase nedorazil Dudlan a zase Onýs, ha, jejich chyba. Frky vzpomíná na starý časy, supermuž na třetím na BIG DIG je moc, Frky je pán. Upsidedown soutěž zakončená 720 od Příby, máme radost. A Kudr, na něj si žádný myslivec nepřijde, 3x360 do opposite 360 za Myslivce, yes. Večer večírek, kapely, tanec, holky, co chcete víc. Řáholec Jam forever, Jičín rules.

Pak už jen nějaká ta zastávka Turnovský party, malej Dan je hustej pán, jen to malý by mu určitě slušelo víc, s Maňasem Tomkem se vždycky dobře jezdí, Holmis to vysílá dokonce i z dropu, nevídanej progres za pár měsíců. Pane Svíce, měl bys sis vzít příklad a jít konečně do sebe:-) A pak už jen podzim, první deště a konec. V říjnu se v podstatě nejezdilo, vymýšlí se zimní přestavby, další lajna, předělat velkou, předělat Backspace, máme to moc rovný, chce to víc zatáček a transferů, no zase bude celou zimu co dělat. V současný době se intenzivně pracuje na Backspace, ve který byl vždycky velký potenciál a konečně jsme se ho rozhodli beze zbytku využít. Jinými slovy, Backspace bude dost, už žádná nudle pro děti, yes.

Tak takhle se letos les měl. Ale vlastně ještě jsem zapomněl na jednu věc, největší highlight letošního roku, za který by Ferda dal hodně vysoký body a možná hned několik flašek samohoňky. To bylo takhle: Přijedu si hezky po práci do lesa, beru kolo, na EMU jsou desky, Kudr zřejmě vyházel tu obrovskou kaluž před posledním(?), dobře von. Jedu si to teda na EMO, dablík po zadním, letím si druhej, před třetím trochu bahýnko, kterýho si všímám, leč neřeším, v poklidu vylítávám a najednou DĚSSSS!!!!! Spouštím řev, jak kdyby mě deset rohatejch na nože bralo a zatínám zuby. Ta kaluž byla hluboká po řídítka, voda kovové barvy v ní stála dlouho a vůbec nevoněla. No co si budeme povídat, byl z toho mokrej a špinavej Hout od hlavy až k patě, zbytek dne jezdící jen v trenkách, EMO nikdy víc:-)

Takový byl tedy letošní rok v lese, i přes mokrý rozpačitý období, dobrej byl. Angláni, BIG DIG a především Řáholec Jamy, který se jednoznačně vyvedly a představují mezník v celém vývoji lesa, který tímto trochu vystupuje z undergroundu. Jestli je to cesta do pekel či ne, to ukáže až čas. Ale stálo to za to, ty spousty nezapomenutelných zážitků s kámošema, který mají hlínu rádi stejně jako my. Díky čau a za rok v lese zas.


Tento článek byl zobrazen již x



  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4149
Ne sirka 3556
Příležitostně sirka 3329

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4330
Ne sirka 3568
Ještě nevím sirka 3852

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com