Celkem návštěv: 1158629 | dnes : 33 | online : 3
Řáholec Jam vol. 4 report

Text: Hout

Foto: Hout, Cartman (bozidecka.com, velice děkuji)

Řáholec Jam číslo 4, uplynulý víkend, 3.7.2010. Dlouho očekávaná lesní akce tohoto roku je za námi. Jaké to bylo, kdo, co, s kým, na čem a jak, všechno se dozvíte v následujícím reportu.

Jak už jsme dříve anoncovali, Řáholec Jam v tomto roce maličko vystoupil z undergroundu, zařídili jsme stánek s pivem, na večer pronajali v hospodě sál a dohodnuli kapely, objednali super počasí a poprosili pár firem o nějaké ty drobnosti, aby bylo o co hrát. Výsledkem je sobota ráno, den D, z předchozího týdne utelefonovaný Hout a totál vyndanej Kudrsynek, kterýmu to už docela dost přerůstalo přes hlavu. Heh, ale pivo teče, hudba hraje a lidí přibývá...

Program volný, jezdíme celý den,rolex daytona replica watches uvidíme, co se bude dít. Odpoledne se v lese prohání přes 40 lidí na malých i velkých kolech, s divákama hodně přes 100, no to jsem nežral. A kdo že ze zajímavých jezdců se zde předvedl? Samozřejmě jičínská superhvězda Kudrsan, kterýho na kole okamžitě přešla špatná nálada z náročných příprav, semtam se prolítnuvší Hout, Kuba Najman, Jirka Přibyl, Frenk Frantík, parta ze Skalky, parta z Čachovic v čele s Adamem Trnkou, Sejrák, Krigi, Holmes, malý Kuba Benda, jičínská parta a spousty spousty dalších. Velkou radost mi udělal Beny, který kolu v poslední době moc nedává, ale v lese ukázal, že to tam pořád má, veterán Tomek Vondráček si přijel skočit, Fox Skupin poškádlil trailsy, kdo by to byl do něj řekl. Horskou cyklistiku reprezentoval Kuba Vencl, Láďá Klaus, Příba, Filip Tomanec, malej Dan, Tomáš Šorejs a tak dále, sorry kluci, neznám vás všechny. Jediná zahraniční návštěva přišla nečekaně z Německa, partička několika riderů nevím přesně odkud, prý se o Řáholci dozvěděli z FB a anglických stránek Digmore, dobře voni. Celkově k účasti, jezdců mraky, v tomto ohledu určitě velká spokojenost, bohužel chyběla celá řada anoncovaných hvězd. Cahin s Danem Jurečkou jeli někam do řiti do Holandska (mažu tě, Kahamane:-P), rakouští přátelé nakonec nemohli, Berlín měl jiný jam, Piotr Kolodziej odjíždí tento týden do USA a už neměl čas, Dudo Antalík se ošklivě rozbil ve středu na exhibici v Bratislavě, Onýs se v pátek nešťastně trefil s Frenkem Frantíkem a taky stop, Mlaďáka zazlobilo koleno, bikrosáci i 4xsaři měli závody, mohl bych pokračovat... Škoda škoda.

Z výše zmíněných důvodů byla nejvíce ježděna Baby lajna s napojením do EMA, vděčná to věc pro spoustu lidí, tady se tvořily slušný fronty. Na ostatní lajny už zdaleka takový nápor nebyl, tak už to holt v lese chodí. Ani nevíte, o co se obíráte. Na druhou stranu alespoň nebyl na větších lajnách takový nátřesk a každý si zajezdil do sytosti. Pokud jste viděli mapu lesa, nebo to tam aspoň trošku znáte, asi jste si všimli, jak složitá spleť lajn to je. Třikrát díky Holmesovi, že jsme se navzájem nepozabíjeli a za celý den nebyla ani jedna srážka. Holmes totiž zařídil malý semaforek na každý straně naprogramovaný na časové intervaly, máš zelenou, jedeš, červená, čekej. Ani nechci domýšlet, co by se bez týhle vychytávky všechno mohlo stát, potkat se v plný kudle proti sobě na Backspace a BIG DIG...

Nehorázný diktát předvedl v lese Kuba Vencl, který bez největších problémů nalítal všechny lajny a vysílal triky kde se dalo, 360, biče, pouštěčky, barspiny, stylový věci... To horský na těch trailsech tolik nevynikne, pomineme-li tento detail, je Kuba bezesporu nejlepší trailsový jezdec u nás, na takovou zásobu triků a konzistenci na těžkých lajnách je i Kudr krátkej. Zajímavá by byla konfrontace s Dudem... škoda Duda obrovská. Vlaky všeho druhu se jezdili jak o život, Kudr, Hout, Kuba Najman, Klausík, Kuba Vencl, Beny... dobrý to bylo moc.

Do toho semtam Kozlík 11, v tom nehorázným vedru se to pilo jak voda a chutnalo velmi. Kuba Najman respektive jeho tatík nás obdařil obrovskou kejtou, která se točila na grilu celý den a každý si mohl odřezávat dle chuti, to bylo ale dobrý masíčko. K tomu hudba hrála, příjemná lesní atmosféra fungovala, dobře nám bylo. Pomalu se chystal čas na soutěže. Tou první byla rozehřívací „Tref si svoje křídla“. Tři plechovky Red Bullu na nájezdu, do ruky kuželku (rozuměj flašku) a trefuj, dvakrát tři pokusy, co trefa to bod. Soutěžících spousta, techniky různé, jediné combo trefila slečna Píďa, která sundala dvě jednou ranou. Vítěz bral nějakou tu věcnou cenu a samozřejmě křídla, na vyžádání s vodkou. Po týhle rozehřívací záležitosti se vyhlásila jezdecká soutěž, Best 360. Soutěžících maličko, nikomu se moc do 360 nechtělo. Kudr pokusil hodně hustou 360 do slušnýho transferu do strany z levý do prostřední lajny, bohužel vzal to moc do strany, nechal tam zadek a nepříjemně se smotnul, konečná, zase škoda. Frenk Frantík otočil pěknou 360 x-up a 360 onefoot, ovšem EMO je málo Frenku, prostě je. Vítězem se stal suverénně Kuba Vencl, který na Backspace naládoval s přehledem 360 condor a truckdrivera do pedallingu. Škoda Duda, Cahina, Dan Jurečka, Loleq... mohli jsme vidět více zajímavých rotací. Možná příště. Následovalo další volné ježdění plné vlaků, jak jinak, a poté oblíbená soutěž z minulého roku, běh s pivem po trailsech. Zde účast zdaleka nenaplnila očekávání, přesto se našlo pár běžců a jedna běžkyně. Atmosféra velmi dobrá, vítěz hodu na křídla technař Vícháč si nehorázně naloží povolený dopink z bongu, bere kuželku, naexuje a běží, to je mistr, hehe. Ostatní do toho takhle odvážně nejdou, každý s různou taktikou, někdo exuje na konci, někdo na začátku, někdo uprostřed, Zuza El Kloko exuje celou cestu... vítězem jsou všichni a publikum zdá se býti taky spokojené. Do třetice soutěž tentokrát pro dámy, Zuzka přivezla nějakou kosmetiku od Loreal, sepisuje startovní listinu, osm slečen v řadě, každá kuželku staráče, tři dva jedna a klopěj to do sebe. Checkujte fotky, tohle byla velká sranda, dobře vy holky.

Do toho zase chvilka ježdění, Filip Tomanec z Vizovic lítá v králičím oblečku, no sluší mu to moc. Kuba Najman s Krigim hecujou 180 to fakie na posledním skoku Baby lajny, nutno podotknout, že to je transfer doleva, kdy na jedný straně stojí strom a na druhý číhá velký odtok plný smradlavý bažiny, který není vůbec problém trefit, když je člověk delší. No docela úlet, Kuba snad i jednou odjíždí, klobouk dolů. Blíží se večer, se kterým se hlásí únava, takže pomalu končí ježdění a vyhlašujeme poslední soutěž, populární hod kolem do dálky, pro kterýžto účel vytáhnul cykloferda stejně jako loni luxus oldschool 20 kg Haro. Soutěžících nepočítaně, každý to chce zkusit, nakonec jich mám na papíře zapsaných celých třicet. Atmosféra vynikající, spousta soutěžících má svůj fanklub, tak to má být. Háže se přes Backspace dolu k rybníku, v cestě stojí trochu nalevo stan kluků z Hodonína, trefit ho je zákaz, přesto se samozřejmě jednou podaří, sorry Šebe, to se stane. Techniky opět různý, od rozběhů, přes 360, až po hod kladivem, kolo dostává slušně zabrat, hehe. Vítězem se nakonec nečekaně stává druhým pokusem Filip Tomanec z Vizovic, zřejmě pravidelná konzumace slivky nebo co, Filip to všem natřel. Vyhlášení vítězů, uzavření lesní části Řáholec Jamu, dojedení kejty, koupačka dole u rybníka, chvilka chvilička klidu, zasloužená bezesporu.

Telefon a už letět do hospody, kde vyhusťuje barmanka, že akci zruší kvůli pronášení vlastních proviantů dovnitř... Dojíždíme s Kudrsanem, uklidňujeme, pijeme, uvádím afterparty Řáholec Jamu, Kuru a Nukleární hovada, to bylo zase pogo. Venku spousta pokeců s každým, někdo se vyndává moc a někdo míň, někdo pokouší štěstí u slečen, někdo u barmanky a někdo jede těžký pogo na tradičně vynikající Hovada. Kvalitní tečka za vydařeným dnem.

Co více říct? Ráno se budíme vedrem na louce u lesa, zdá se, že všichni přežili, všechno proběhlo v klidu, někomu je zle a někomu dobře, uklidit alespoň ten největší bordel a odjezd k vodě. Díky čau lese, Řáholec Jam vol. 4, jediný v roce 2010, dobrej byl.

Velké poděkování firmám, které podpořily Řáholec a to Red Bull, Cykloferda.cz, Coal-Box.com, DC, Meatfly, 50 Rocks a tatík Kuby Najmana. Díky všem co pomohli, jičínská crew, Kuba Najman, Fox Skupin, Krigi, Cartman, Skalka, Hodonín, díky všem, bez vás by Řáholec nebyl tím, čím je. Snad za rok, snad znovu, zase bude lesní slavnost.

Kratší ilustrační videjko z dílny Dwayna Dibleyho a full length video čekejte brzy.


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
elkloko - 29.07.2010 21:48:17
Jupiii :-)

aďo - 10.07.2010 23:54:57
super report :-)


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4149
Ne sirka 3556
Příležitostně sirka 3329

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4330
Ne sirka 3568
Ještě nevím sirka 3852

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com