Celkem návštěv: 1158655 | dnes : 59 | online : 3
Americký deník - listopad v Austinu

Text: Hout

Foto: Všichni

Letí to hrozně, už jsme v Austinu přes měsíc a přijde nám to jako včera, co jsme sem přijeli a sháněli se po ubytku. Ovšem zážitků spousty. Tak například jsme si dali víkendový FunFunFun music fest, který se konal přímo v centru města v jednom parku, ani ne pět minut chůze od texaskýho kapitolu. Kudr měl tohle už dlouho jako prioritu číslo jedna, takže jasná volba a Hout se ženou nakonec také podlehli. Tři respektive čtyři stage, z toho jedna čistě tvrdá muzika, jedna všehochuť od alternativy až po rádiovky a třetí čistý hiphop. Lidí mraky, muzika zajímavá, poslední koncert končil před desátou večer, pivo naprosto odporný Heineken za 5 $ necelý pulitr nebo za nekřesťanských 7 $ ucházející 0,75 litru plechovka mexickýho piva, super. Kudr nadšený, pro nás zajímavá podívaná. Díky čau. Mimochodem, Kudr zde potkal Chrise Doyla, který přijel do Austinu dotáčet poslední záběry na Anthem II.

Že nevíte co je Anthem, nic vám to neříká? A co takhle Stew Johnson, lepší? Dobrá dobrá, tak popořádku. Stew Johnson je hlavní postava za videi Props, který snad představovat nemusíme. V 90. letech udělal spíše projektové černobílé video převážně v trailsovém duchu a nazval ho Anthem. Před lety se rozhodnul natočit v podobném stylu, opět černobíle a opět se zaměřením na trailsy, druhý díl. Oslovil ridery a začal dávat do kupy první záběry. Video je nyní takřka hotovo, 1.12. jde oficiálně do prodeje a před čtrnácti dny měl v T1 rampě u Joe Riche na dvorku světovou premiéru. To jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít. Poděkujte Kudrsynkovi, který byl ochoten se vrátit zpátky pro foťák, aby zde bylo alespoň pro představu pár fotek. Byl to zážitek, to vám musím říct. Na místě spousta, spousta lidí, ze známých jmen třeba Chris Doyle (známý to abstinent, celý večer si žužlal z brčka velkou kolču z fastfoodu), Sean Burns, Mark Mulville, Brian Yeagle a taky třeba legenda legend, Mat Hoffman. Video začíná profilem Mike Aitkena, což je také jeho poslední video edit před osudným pádem. Mike Aitken se totiž rozbil na Posh právě při natáčení Anthemu. Jinak klobouk dolů, co tenhle člověk dokázal, na něj prostě NIKDO nemá ani náhodou. Vynikající profil (možná nejlepší) má Brian Yeagle, do kterýho bych to opravdu neřekl. Jinak Sean Burns je klasicky totál magor a Mark Mulville trailsový mastakilla, yes jou. Kapitolou samou o sobě je část Friends, kde se objevuje tolik legend a tolik zajímavých záběrů, že nás to úplně dostalo, nádhera. Celkově vynikající video, které se může směle řadit na poli bmx videií k tomu nejlepšímu, co kdy spatřilo světlo světa. Opravdu paráda.

Bohužel, shodou náhod a okolností, zřejmě špatná karma, jsme v Austinu nestihli na kole Chrise Doyla, jaká to škoda. Co se dá dělat, třeba příště.

V dalších dnech a týdnech jsme se věnovali kopání naší Czech lajny, která slušně roste, už jsou hotový tři skoky a naskakovák, čtvrtý skok má hotový nájezd a dopad se nahazuje, nebude to vůbec málo, vůbec. Už se nemůžu dočkat, až se to začne lítat. Kdo ví, možná tady roste nejlepší lajna v Austinu, doufejme, že se nám ji povede doladit. Kopeme stále sami, nikdo nám zatím nepomohl, jsem zvědav, jestli se to změní. Ostatní lokálové si docela pilně kopou svoje vlastní věci, jedou si to v takovým Vojta štýlu. Takže vyhulit se, k tomu energy drink, pivo a kope se o několik set šest. Škoda jen, že tu svou energii nedokážou využít lepším způsobem, celkem úspěšně se jim daří stavět polofunkční nebo dokonce naprosto nefunkční hovadiny, který jsou schopni s nezdolnou zarytostí překopávat pořád dokola. K tomu pro představu průměrná šířka nájezdu dva metry a plošina všude alespoň půlmetrová, zkrátka mají kluci pořád co dělat.

Hout si taky občas odskočil od kola do pingpongovýho klubu, kde má dohodnutý vstup zadarmo, když v pondělí přijde na oficiální tréninkový hodiny a vypomůže coby sparing partner. Dobrá dohoda. Tento víkend se potom hrál oficiální texaský pingpongový turnaj, Američani v tomhle sportu příliš neexcelujou, takže jsme si dělali trochu naděje... Jenže jeden Číňan to docela uměl a pak ještě ten proradný pan Burns, takže z toho bylo nakonec 3. místo... Ze 70ti lidí to není špatný, když ony ale byly prize money za první dvě místa, heh. Ani takhle nám není souzeno si tady přijít na nějaký ten dollar navíc, hehe.

Za zmínku stojí ještě jedna session na Hush, která proběhla minulý pátek. Ty skoky tam nejsou nic moc, malý, široký, bezpečný, trochu nudný, semtam trochu na triky, možná. Ovšem v pátek se tady objevila taková skupinka v čele s Kevinem Porterem a Aaronem Rossem, že nám jen padala brada a nejen nám. Lítala se převážně větší lajna (pořád nic moc, tak okolo 4 metrů max.) s novým posledním skokem, na který není nijak super rychlost. Ovšem někomu to nevadí. Kevin Porter to tam má, jezdil top v dirtu už v devadesátých, pak si odskočil ke streetu a teď znovu válí na hlíně i na Dew Tourech. Lehkej warm-up, pár supermanů a cancanů a už tam sype na čisto 360 bič. Aaron Ross je známý svými street comby, málo lidí ví, že ani hlína mu není cizí. A taky že ne. Sice žádný velký štýlo po cestě, ale když chce vyndat trik, je tam cokoliv. Nějaký barspiny a cancany a na Kevinův 360 bič odpovídá double bičem. Pak přidává ještě nejvíc čistý 360 bič a za sebou s Porterem oba točí parádního truckdrivera. K tomu se přidávají i ostatní a vysílají nějaký ty tríčky do placu, Kudr točí 360 turndown a dvě 360 za sebou. No nejvíc session plná triků, to se na trailsech nevidí často. Kevin Porter toho vyndává spoustu, nothing to nofoot cancan, 360 se vším, Ross Boss to taky zabíjí, atmosféra parádní. Před 6 padá šero a ježdění je u konce. Pokec kolem ohniště, beery a pomalu odjezd domů. Co chcete víc, yes jou.

Jinak si tady po večerech jedeme ve filmech, checkujeme všechno možný. Zajímavý filmy za poslední dobu (z pohledu Hout + žena, Kudr má přeci jen trochu jiné preference, zeptejte se FB): Magnolia, Eyes Wide Shut, Čas probuzení, Sansara, Cesta do pravěku, Karate Tygr I (nejlepší, ať žijou 80s a první videokazety, který se dostaly do Čech :-D) a série Pravá krev. Provar, nebo chcete-li zklamání za poslední dobu: Social Network, Počátek, Vrána a Celestinské proroctví. Oddechovou záležitostí je Červený Trpaslík (kterýžto pro leckoho kultovní seriál jsme se ženou nikdy nesledovali, tak jsme se to rozhodli napravit, abychom si mohli udělat obrázek, jestli jako jo nebo fakt ne) a klasika Jen počkej zajíci, vlk je největší pán. Tipy na další filmy jsou vítány v diskuzi. Kdo nám doporučí nejlepší film, který jsme ještě neviděli, bude po zásluze odměněn nějakou tou drobností z Texasu, předávám na příštím Řáholec Jamu. Ještě upozorňuji, že jsme toho viděli dost a jsme hodně nevděčný, náročný publikum. Díky čau.

PS: Nepřehlédněte kvízovou otázku v popisu u fotek.


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
Edoslavek - 29.11.2010 20:27:00
Hout: Tak to budu muset oprasit sve trailsove dovednosti a DyKeje a prijet do Raholce, snad tam budete mit nejakou babylajnu... O pivu neni treba diskutovat, to je jasny. Pristi " sezonu" to vyjde... Uzivejte si to tam, zavidim, o tom zadna, //E.

hout - 29.11.2010 01:48:30
Děkujeme Maňasovi. Casablanca je jasná, Cyrano jsem ještě neviděl, každopádně Depardieu není můj oblíbenec, Absolvent je fajn, Hldám Amy už si nepamatuju, Milionář z chatrče je jeden z provarů, který jsem zapomněl napsat, od toho jsme čekali více. Uvidíme. Každopádně se nám vytratila jediná rychlá nezabezpečená síť, přes kterou jsme stahovali všechno. Teď jsme nahraní.

mates - 28.11.2010 11:18:02
tady uz chybi jen tlacitko libi se mi jak na Fb :D:D:D aaa emty konecne nekdo kdo taky kouka na mash,me snim vschni posilaj nekam!! pritom na to koukam furt a simsnovi,jaka je serie simsnu v usa??

eMTý - 28.11.2010 09:26:29
jasnej herink, úplně:-D
když tu všichni píšou filmy, tak ti taky řeknu pár mejch oblíbenejch, jsou to klasiky a asi jsi to viděl, ale co kdyby: Casablanca, filmový zpracování Cyrana z Bergeracu s Depardieu, Absolvent s mladym Hoffmanem, skvělý Hledám Amy, z poslední doby se mi líbili oba kandidáti na předloňskýho oscara, Milionář z chatrče i Podivuhodný příběh Benjamina Buttona (nevim, komu jsem fandil víc), předchozí radu Útěk do divočiny taky schvaluju (miluju Vedderovu hudbu), spíš z osobních důvodů(:-D) se mi líbí Sexy 40(The rebound), Svět podle Garpa, Mechanický pomeranč...jo a ze seriálů u mě stále vede MASH a v závěsu se drží My name is Earl.

hout - 27.11.2010 21:49:34
Glory pro Edoslávka, celý Štěpán, když mu bylo tak 18-20, možná i míň. Na Vánoce domů neletíme, letíme až v únoru. Takže Edoslávku, budeš si muset pro cenu přiletět na Řáholec. - 10, tak to je zlo. Nám se tady předevčírem ochladilo na +10 a vůbec se nám to nelíbilo, vůbec.
Díky za tip Edoslave a měj se tam na tom severu. Heh, měli bychom někdy zajít na pívo chlape, všechno to zase probrat jednou.

edoslavek - 27.11.2010 21:07:30
Zdravim do tepla... 15cm a -10°C to je nas stav tady...Stepan Herink za mlada a treba najdete inspiraci pro vylet v tomhle: http://www.csfd.cz/film/229841-utek-do-divociny/ Priletite na vanoce do CR?

hout - 27.11.2010 16:23:04
Díky všem za filmy, myslím, že máme co dělat na na několik týdnů.
Bmx legenda, ne Jay Miron to není. Je to česká bmx legenda, což je velká nápověda.

Holmes - 27.11.2010 15:19:13
Houte!Nemohl takhle vypadat Jay Miron???

zachy - 27.11.2010 13:26:05
tropa de elite (elitní jednotka), tucker and dale vs evil a třeba four lions,nebo shutter island všechno jsou to pecky pro náročnějšího diváka..dále bych doporučil four rooms areqiem for a dream (ale to jsou klasika)..a serialek je celkem dobrej lie to me s timem rothem. jo a nejlepčí komedie kterou znam je v číně jedí psy (in china they eat dogs) to je prostě bomba..kdybych se trefil do vkusu tak stačí napsat a doporučim další filmky, jsem filmovej maniak

ptr - 27.11.2010 13:23:43
jee uz vim DMC ! :-pp

ptr - 27.11.2010 13:21:43
nejprve podekovani za clanek, je to krasa, skoro jako by byl clovek u toho :-) kubovi n. diky za dextera, uz taky zhavim utorrent, jaktoze nam to uniklo -) Co se tyka kvizu tak sorry pavle, ale Horca si zaslouzi cenu pac to je jasnej Michal Karpas,to bylo prvni co me napadlo :-) jinak zeby KP za mlada? nwm :) A zaverem moje doporuceni: Enter the Void (Vejdi do prázdna) od Gaspara Noé a dalsi jeho filmy viz CSFD.

hout - 27.11.2010 06:11:06
Hezky Kubo, taky zdravím. Skoky už se jezdí jako blázen, velká lajna větší než Backspace, to už není úplně málo. Za 360 pochvala, dobře ty. Czech line roste každým dnem, kopeme skoro pořád, začíná o ní mluvit celý Austin. Dneska mi říkal DangDang, jak to vypadá super. Už se na ni nejvíc těším, bude to paráda. Jen ten déšť furt chybí, abychom to mohli naplácat. Jinak se s největší pravděpodobností dočkáme posil a postavíme ještě jednu českou lajnu, která bude obrácená kopie týhle, pak to bude nejvíc.
Dextera už jsem stáhnul, CSFD 91 %, to vypadá hodně dobře. Díky za to. Kvíz se nechytá, muhaha, dokonce ani Kudrsan nevěděl. Ještě chvíli počkám a pak hodím nápovědu.

hout - 27.11.2010 03:58:24
Pozemšťan vynikající, okamžitě bys bral první cenu, doporučuji všem. Bohužel pro tebe tě už předběhli loni Mlaďák s El Kloko. 1984 je podstatně lepší kniha než film, ale i tak díky za dobrý tipy Milhausi.

milhaus - 27.11.2010 03:21:54
chápu:) v tom případě je zajímavej Pozemšťan, nebo 1984

hout - 27.11.2010 01:32:22
Jinak Horčo, super typy na bmx legendu, pobavil jsi mě.
Holmes: Číslo 23, do toho nejdu. Muže na měsíci samozřejmě znám, ten je fajn. Jim Carrey má ještě vážnou roli ve " Věčný svit neposkvrněné mysli" . Dobrý film, Kudr se na to dneska chystá, aby si spravil náladu po těch Japončících šílených (Klub sebevrahů), který jsme mu včera se ženou nestoudně vnutili.

hout - 26.11.2010 22:16:45
Horčo, nazdar ty chlape. Díky díky, Mulholland Drive kdysi v kině nejvíc, v compu napodruhý už to nebylo ono. Butterfly efekt dobrý, ale dalo by se z toho vytřískat více. Každopádně oba filmy dle mého gusta, Beetlejuice jsem neviděl, tak na to jsem zvědav. Mimochodem Horčo, nemám na tebe kontakt, ozvi se mi prosím na mail (bmx.hout(at)email.cz), něco bych pro tebe měl. Díky.

kuba najman - 26.11.2010 22:14:14
Ahojte! Kvíz nevím:-/ Premiéra musela bejt super!!! Já si dvd koupím z empiru a uděláme tu promítačku si taky. Celej den ježdění a pak bbq (gril jak dodávka tu je) a promítačka na wallridu na konci velký lajny:-)
Těšíme se...
Jinak skoky už jezdíme jak blázen, maj tu 4 větší lajny, ta velká je o něco větší než backspace, všechno metr a půl odrazy plošiny taky jak blázen, krásně ušejplý a hrozně nakoplý. Otočil jsem první třišestku na trochu macatějším skoku, byl jsem vystrašenej, ale musím se dokopat k tomu to občas dělat, hehe.
Česká lajna vypadá skvěle! Hrozně vám s Krigim fandíme!!! Chci pak vidět props videa jen z ní:-)
True blood je super seriál, ten jsem v čr jel taky hrozně moc. Stáhně te si Dextra (Dexter Morgan)!!! To je nejvíc seriál na světě. Jinak z filmů budu přemejšlet, já si teď sehnal z jednoho z místních domácích disků Raymana s Hoffmanem:-)

Holmes - 26.11.2010 21:05:20
Tak mě ještě napadá " Čislo 23 " snad jedinej film jde Jim Carry hraje vážnou roli,jo a ještě teda " Muž na měsíci " to se mi dost líbilo velká pecka!!

Horča - 26.11.2010 21:04:41
No chlapci, pěkně, pěkně. Zřejmě luxusní dovolenka..Jinak teda koukám, že byl vyhlášenej kvíz o nějakou jistě hodnotnou cenu z Texasu, takže střelim od boku jména dvou BMX legend, který znám - Michal Karpaš a nebo Jarda Havlík. A jestli tohle nevyjde, tak fakt už nevim..Tip na filmy, který jste už ale stejně určitě viděli - Mulholland Drive, Beetlejuice, Butterfly Effect. Spousta lidí z JC palec nahoru pro vás za tenle trip, pokračujte v psaní reportů a užívejte

hout - 26.11.2010 20:36:13
Díky Holmesi, na Sin Nombre jsem byl v kině, zajímavý film. Popisek, no vidíš, americká demence. Opravím.

Holmes - 26.11.2010 19:51:08
Jo a u fotky účastníků Anthem II máš špatně popisek,Je to z prava a na zleva popsaný.Žijte blaze

Holmes - 26.11.2010 19:47:58
Skuste " Sin Nombre " .Je to z prostředí mexickejch gengů a taky o uprchlících.Myslím že scénarista žil mezi těma gengama 4 roky a pak to napsal.Docela mě to překvapilo.

hlína - 26.11.2010 19:45:15
remember me jsem chtěl napsat..

hlína - 26.11.2010 19:44:44
Rember me. Docela dobrej filmek s hodně dobrým a překvapivým koncem. Doporučuju

hout - 26.11.2010 16:23:05
Díky Milhausi, diky za tipy. Z těchto filmů jsem opravdu nic neviděl, v rychlosti jsem prolít CSFD a nevím, jestli je to úplně pro mě, potažmo už vůbec nevím, jestli je to pro ženu. Na akční filmy plný střílení fakt nejsme, dáváme přednost spíše více intelektuálním záležitostem (z tohoto pohledu mě naprosto zklamal ten Social Network, myslel jsem, že to bude o něčem jiným, než jen o tom, jak to Zuckeberg někomu zčořil, naprogramoval a pak se o to soudil), popřípadě psycho magořinám (například včera jsme Kudrsynkovi doporučili Klub sebevrahů, hodně zajímavá japonská psycho magořina). Ale zkusíme být otevření a uvidíme, třeba nás něco z toho zaujme. Každopádně díky.

milhaus - 26.11.2010 08:44:23
Koukám, že máme podobnej vkus na filmy. Jen mě se social network docela líbil. Za poslední dobu se mi líbilo: Machte, A-team, The Expendables (mam rád starý akčňáky a tohle se jim podle mě docela povedlo), Max Manus a narazil jsem na starší film Baader Meinhof Komplex, zajímavý.


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4151
Ne sirka 3557
Příležitostně sirka 3330

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4331
Ne sirka 3569
Ještě nevím sirka 3853

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com