Celkem návštěv: 1159818 | dnes : 52 | online : 2
Rok 2011 a dál

Text: Hout

Foto: Všichni, všem děkuji.

Hey hou, nový rok zase na krku, tentokrát s 12tkou, pořádný lager to bezpochyby bude. No, když už jsme u toho, chtělo by to zase nějakou tu aktualizaci, že. Dobrá, zrekapitulujme si tu 11ku v kozlu, co se děje momentálně na tom našem hřišti a co se bude dít příště. Check it out.

Co se dělo v jedenáctce? Především Austin, vždyť to všichni víte. Žádná zima, žádný hrot, jen pohodička a pivka s Nutterem na East side. Nikdy na to nezapomenu. Do toho taky Czech line a největší americký zklamání, není jenom zlato co se třpytí a i v Austinu se najdou pěkný vidláci.

Návrat domů, co to je? Zima zima zima, lidi se mračí, jak kdyby za to byli placení a ten les náš, to je bída, malá a bídná. Až jsem se z toho osypal a mazal zpátky za louži. Vracím se až na konci dubna, Kudr kopal v lese sám a s rozvahou, tak za to beru pořádně ještě čerstvě nakoplej z austinských úchyláren typu Speedball. Kudr s Matesem kopou nový spot ve Stráži pod Ralskem, slušná práce pro nenáročné. Nejvíc chvalme Honzu Bendu, který to všechno spunktoval, trailsových spotů není nikdy dost. Jamík jsme si dali, poskákali, pojezdili, dobrý to bylo.

Pak Bikehall,Omega Replica Watches už jsem to zapomněl, jo sral mě speaker a big airu chyběl přívlastek velký, jinak asi cajk. Pořád kopem v tom lese, teda hodně sám, jelikož Kudr je nevím kde a já jsem na pracáčku, hehe. Kope se mnou Smila, nejvtipnější dáma. Počasí na trotla dlouho, pořád to nejde, Backspace a BIG DIG čeká čeká čeká, alespoň jsme si vyladili levou a hlavně střed, když Kudr kapituloval a nechal mě to zprudčit dohezka. Střed je rovná, leč moc dobrá lajna. Nakonec přeci jen hezky, uděláme opening, nalítáme co to půjde a yes jou. Lidi přijeli, všechno se nalítalo, večer Kudr zpěvácká premiéra s Braindead a ještě víc večer pornohvězda Mlaďák, tečka tečka tečka... Vydařený víkend, každopádně.

Pak nevím, pucuje se les, nečekané změny v rodině, chystám Řáholec... Whats up Mark, how is it going.. ok, see ya next week.. A ono ano, Mark Potoczny nám to loni sliboval a taky tak udělal, přijel na Řáholec a víc než týden u mě bydlel. Dobrý časy. Řáholec Jam nemám co dodat, nejvíc a ještě jednou nejvíc, ani déšť nevadil, kdo byl, ví, kdo nebyl, viděl video, kdo nebyl a neviděl, jakoby nebyl. Máme radost.

Lámu S&M, nechápu jak, první lehký rámy typu LAF asi nebyly ještě úplně vyladěný, dementní trendy. Půjčuju si Dirtbike a hele, kdo by to byl řekl, ono na tý geometrii asi fakt trochu záleží, to jsou věci. Frčíme s Markem, Rubenem, Kubou Najmanem a Kudrem do Francie na Kill the Line, hustej vejlet jako vždycky, nepříjemnost v podobě zrasený nohy a měsíční invalidity, ale co, stávaj se i horší věci a vidět lidi jako Mulville, Jay Toohey nebo Nasty, to za nějaký ten šrám stojí.

MČR ve Stráži, trochu humbuk kolem termínu, který původně nebyl moc v cajku, ale nakonec se zadařilo a myslím, že to byl hodně povedený závod včetně mejdánku.. Kudr bere titul, nezajel jen Duda, i když to bylo těsný, vyjezdil se Švéd jeden nejvíc. Pak už nevím, noha nic moc, kolo nemám, venku teplo a les frčí až někdy do konce listopadu. Alespoň točím trochu něco na kamerku, kdyby Dwayna totálně neposrala Premiera, už by tady prej něco pro vás bylo. Až vychladne, snad to doklepe, snad.

Koncem listopadu klasický dilema, jde se kopat, ale co? Z tohohle se už moc nevyždíme, rovina je rovina, možnosti omezený, tady jsme na konci. Co teď? Pojedem v punku? Pojedem? Jistěže, jak jinak bychom v Jičíně mohli, než v punku. Roste nová éra Lesa, jak to celý dopadne, nikdo neví. Modleme se modleme se, když to vyjde, posouváme se o kiláky dopředu a konečně to bude jako tam za velkou louží v kraji zaslíbeným. Snad ano.

Kromě toho možná přibudou posily, stálá jičínská crew neustále se zužující by to potřebovala, respektive les by to potřeboval jako sůl. Rubene, pojď do sebe, a Ádo, tobě taky fandím.

Co nového v tomhle roce? Rýsuje se nový projekt, moc zajímavý, moc. Něco, co tu chybělo už dlouho, o čem jsem už kdysi přemýšlel a teď to znovu oprášil. Více neřeknu, těšte se.

Musel jsem poladit nový kolo. Neuvěřitelný, jak obtížný je dnes sehnat kloudný rám. Projel jsem celý Dans a nic, prostě nic. Základní požadavek: TT pod 21, chainstay nejlépe 14 a více, úhel hlavy 74,5 a brzda nahoře. Když se ještě odečtou teploušský a jiný značky, který nemám rád, nezůstane vám na výběr ani ťuk. Opravdu zajímavý. Nakonec beru k Ferdovi své starý DK Six pack, sériovka z roku 2006 za pár dolcků, nejlepší geometrie, jakou jsem kdy jel. Kuba Najman profík v oboru, všechno proměří, sorry kámo, takový rámy už se nedělaj. No to mi ho vyndej. Nakonec v nouzi hážu korunou, padá panna a bez řečí beru starou cigánku nabarvenou na žluto. Snad to na tom půjde. Každopádně zajímavý, kam tohle spěje.

Ok a teď co teda letos? Doděláme ten les, bude to nejvíc. Snad dvě lajny, jedna větší tak o 8 skocích, druhá menší možná 12 a víc, tu asi nestihnem, jedině že by dal Honza Zákopčaník fakt dobrou zimu. Každopádně čelovky jsou připraveny a půjdem na to se zarputilostí i po večerech. Cedule NO MTB zase poputuje na své místo a obtáhnu ji načerveno. Loni se to nějak rozmohlo a V.I.P. zadarmo není, kdo má velký kolo a chce jezdit, přijede kopat, sorry guys, tak to je. V opačným případě si pořiďte malý, nebo na les zapomeňte.

Řáholec Jam bude, s vysokou pravděpodobností stejně jako loni, poslední víkend v srpnu. Bude to zase dost, vždyť to znáte. Letos možná opět s hodně zajímavou návštěvou. Výlety dáme, bez nich to nejde. Tohle posouvá člověka dál. Myslím, že jste si všichni mohli názorně všimnout, kam posunula Kudra Amerika. Takže výlety ano. Olympiáda a anglický trip, Pennsylvanie se řeší, možná Kill the Line, možná i jinam. A možná taky ne, kdo ví. Doma ale jenom sedět nebudeme, to je jasný.

No a když jo, tak se sejdem v lese, dáme si pěknou páteční session, večer opečem buřty, popijeme staráčka a bude nám nejvíc dobře, kdo ví, ví. A v sobotu to samý, samozřejmě. Cheers.

PS: Na závěr pro pobavení nejlepší text, který se za poslední rok na bmx webech objevil, žádná o tom a speciální literární cena pro Viktora Plase, bravo kámo:

to tallyweijl: Na Láčnýho POZOR!!! Odhadl jsi ho správně! Je stoupencem indické neonacistické frakce, která se hrdě hlásí k odkazu bývalé divize SS division Shiwakopf, jejíž dobrovolníci se rekrutovali z árijsky vypadajících členů horského kmene Bo. Cvičili je přidělenci z elitní SS division Liebstandarde a později byli nasazováni především do boje s prokomunistickou partizánskou skupinou " Hrdá Indie" . Tahle parta komoušů měla za cíl zlikvidovat všechny nově postavené " starogermánské" chrámy boha Odina. To se samozřejmě Hitlerovi moc nelíbilo, tak dal podnět k sestavení elitního SS Shiwakopfu. Do čela této necvalně proslulé divize dosadili zaníceného nacistu Hiacinta Von Ardžuna, v hodnosti SS Brigadeführer. Tenhle panáček byl dokonce osobním přítelem Reynharda Heidrycha, nebo SS-Standartenführera Joachima Pipera, známého především Malmédským masakrem v Ardenách.

Jednotka SS Shiwakopf proslula především barbarským masakrováním civilního obyvatelstva za pomoci na černo natřených slonů, jejichž hřbet byl ozdoben předělaným hákovým křížem na svastiku (stejným, jako nosí Láčnej na svojí neonacistický košili). Po válce byli všichni členové Shivakopfu odsouzeni v nepřítomnosti Norimberským tribunálem, ale do současnosti se spojencům podařilo vypátrat pouze jediného jejího člena. Byl jím SS Scharführer Abir Adžaj, který ovšem odmítl vypovídat a se slovy " Jai Shiv Onkara Har Shiv Onkara, Brahma Vishnu Sadashiv Arddhagni Dhara. Om hara hara Mahaadevaa... Heil Hitler!" spáchal raději sebevraždu! Díky těmto faktům se stala SS Shiwakopf téměř mýtickou divizí, která si po světě našla nemálo přívrženců! Neonáckové z Shiwakopfu rádi nosí knír a oblékají věci s motivem předělaného hákového kříže na svastiku.

Tak to jsou holá fakta a teď jedno doporučení! Když někoho takového uvidíš, ihned mu šlápni do úsměvu a pak rychle utíkej!! Vždy je poblíž dalších 5-6 členů Shiwakopfu a ty by s tebou mohli nepěkně zatočit!


Tento článek byl zobrazen již x


Komentáře
hout - 15.03.2012 15:26:08
Čau Johne, moc mě těší, že bys měl zájem nám pomoct. Pomoc je vždy vítána, v lese je tolik práce, až je z toho Kudrovi blbě..:-) Kope se přes týden i o víkendu, v podstatě pořád. Nejvíc by se nám ovšem hodila pomoc řekněme do konce března (tzn. tenhle víkend 17.-18., příští 24.-25., 31.-1., možná ještě 8.-9.4.), kdy se budou házet hrubý hromady. Konečný tvary a šejping už si děláme radši sami, sorry, taková je zkušenost. Chce to už mít něco postaveno, aby člověk mohl dělat boky, vnitřky, dopady, nájezdy jsou vůbec kapitola sama o sobě.. FB nejedu, ale ozve se ti Holmes, člen party, tak se nějak dohodněte. Díky kámo.

john - 12.03.2012 16:46:51
no tak není problém až tam pojedu dám vědět a můžu pomoct ,práce se nebojím u nás taky kopu skoro jedinej. si mně někdo přidejte do přátel na fb at se líp dohodnem....díkes. http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1825599437

hout - 12.03.2012 07:52:48
Čau Johne, zrovna v lese kopem o několik set šest, rozdělaný dvě nový lajny, je tam tolik práce, až je z toho Kudrovi blbě. Bude nám to trvat určitě aspoň do půlky dubna, než to dáme do kupy. Takže bych naplánoval návštěvu babičky, s sebou montérky a jeden den s náma v lese. Kromě toho, že budeš mít v lese zelenou po celý rok, uděláš i dobrou věc a budem ti moc vděční. Co ty na to?

John - 11.03.2012 12:52:12
Ani nevím proč jsem vůbec píšu , komenty podemnou mluvěj za vše. Ale chtěl bych jse přeci jenom zeptat jestli by nešla vyjímka a s mtb mně tam parkrát do roka nechat zajezdit..??? normálně a moje hlavní disciplína je dh. Ale tady v Jičíně mám babku už dávno tu sice nebydlím a nejezdím ale občas jsem zajedu a trochu jse tu nudím. zrovna si stavím pevnáčka kterýho si jsem hodlám brát sebou.Tak jse ptám jestli by to nebylo možný???

Holmes - 23.02.2012 11:57:01
MTB se nám nelíbí,nebaví nás a není v našem zájimu ho podporovat. Nikomu to nezakazujem,ale kdo chce jezdit v L.E.S.e na velkym musí si to zasloužit kopáním!!!Rozumí všichni???

frenk frantik - 21.01.2012 15:52:06
hehe http://www.youtube.com/watch?v=kW7xzBC-qa0& feature=player_embedded

hout - 13.01.2012 19:15:19
Samozřejmě horský je nejuniverzálnější a nejvíc odpustí, proto je taky daleko nejrozšířenější. Ovšem kdo miluje ježdění na trailsech, horský nepotřebuje.
Mimochodem, v tom co jsem teď napsal se částečně skrývá jeden z hlavních důvodů, proč horský ne. Asi to zní trochu zmateně, přijeď někdy do lesa, dovysvětlím, pochopíš.

hout - 13.01.2012 19:04:12
Zamindrákovanej přístup.. nějak nemůžu pochopit, co za mindrák by to mělo být..
Nikdy jsem neřekl, že je na malým kole víc zábavy.. Někoho baví krasojízda, někoho valit z kopce plnou polní a někoho lítat na trailsech. Pro každou disciplínu je jiný kolo určený právě tak, aby jsi z toho vytáhnul maximum. Krasojízda nepůjde na celopéru, na bmxu s jednou brzdou to z kopce taky nepustíš do plných a na trailsech je to zase jinak. Garantuju ti, že na PRAVOVĚRNÝCH TRAILSECH si užiješ nejvíc zábavy na malým kole (pochopitelně pokud to na něm umíš). Pokud mi nerozumíš, přijeď se do toho lesa někdy podívat, abys pochopil.

zachy - 13.01.2012 17:51:59
ok, v pohodě.tvoje hřiště tvoje pravidla o tom žádná, jenom mě zajímal důvod zákazu MTB..ale sorry stejně mi to přijde jako zamindrákovanej přístup, pak si nesmíš stěžovat, že trailsy jezdí málo lidí.. jo jenom jednoznačně nesouhlasim, že na malém kole je víc zábavy. Jezdim už 10 let a zkusil jsem BMX tak MTB a (pro mě) je MTB mnohem větší zábave( zejména z pohledu všestranosti kola a samozřejmě to odpustí sem tam nějakou tu bolest).

hout - 13.01.2012 13:23:05
Hehe, no byly časy, kdy jsi musel 4krát do měsíce, jinak bys byl celý nesvůj a nešťastný. Dokonce i na to malý si kvůli lesu vlezl, pamatuju si to Tomku. Kde jsou ty časy..

eMTý - 12.01.2012 23:37:40
Maňas tomek lesem pořád žije, jen ten čas už bohužel musí rozumně dělit mezi výchovu budoucí generace a testování odpružených bicyklů. A když zbyde čas, hurá na opravdové skoky. Za loňský rok 4 x návštěva lesa zas není tak zlá...

hout - 09.01.2012 23:47:13
to Petas: Teploušský značky, no napadá mě jich celá řada, ale nechci nikoho konkrétně urazit, takže to tady psát nebudu. Zajeď do lesa, já ti to povím. Obecně mám rád kultovky, garážovky a punkový značky dělaný od srdce, S& M, FBM, T1.. Některý to maj trochu jinak a ty zase nemusím.
Ta prokletá žlutá.. Já vím, však to se rychle napraví, rychle. Každopádně fakt nejde o to, co je a není drsný :-)

Petas - 09.01.2012 18:24:25
hej to by mě zajímalo který jsou podle tebe teploušský značky??? žlutá moc drsně taky nevipadá!!!!!! :DD

Tom - 07.01.2012 15:22:25
aha takže FBM Gipsy :D:D

hout - 07.01.2012 12:13:34
Čau Tome,
stará cigánka nabarvená nažluto.. Hehe, kdo ví, ten ví, cigánka je na trhu jen jedna, u Ferdy obzvlášť a ještě můžu říci, že je od pana Crandalla pěkně svařená na eastcoastu. Kdo ví, ví.
Jak jsem řekl níže, kdo nekope = nejezdí by byl hodně striktní přístup, který se mi nelíbí. Samozřejmě by měly platit stejný pravidla pro všechny, pokud si je ovšem nenastavíš z nějakýho důvodu jinak. A my můžem. Něco chcem podpořit a něco podporovat nepotřebujem, přesně jak píšu níže. Chci podpořit bmx scénu, mám to malý kolo rád. Navíc, dát les na malým kole chce větší kule než na velkým, mnohem větší kule. Za to, že ty lidi ty kule mají, si zaslouží respekt a já jim ho dávám tím, že kopat nemusí.
Velký si u mě musí ten respekt získat, třeba tím, že budou kopat. Maňas Tomek se k nám kdysi, když lesem žil, otočil dvakrát za zimu v pracovním, má a měl můj velký respekt. Takhle to je. A je to přesně jak jsi řekl, je to náš les a naše pravidla.
Big Air, no pokud má být BIG tak by určitě neměl jít pod 10. V Trutnově tuším neměl ani 7, kvůli rychlosti, bohužel.

Tom - 06.01.2012 17:05:51
Pěkný shrnutí Houte.
A jakej že si to vlastně vzal rám? přece jenom z názvu: " stará cigánka nabarvená na žluto" se to poznat nedá :D:D a mohl bys sem taky dát fotku. prosím.
A jinak taky nechápu tu tvoji zaujatost proti mtb, když už teda se chceš řídit podle hesla: kdo nekope = nejezdí, tak by to asi mělo platit pro všechny, a ne jen pro mtb. Já sám jezdim na bmx, a myslel sem že v dnešní době už se od tohohle přístupu upouští, a bere se to tak že sme všichni jedna rodina, a že je jedno kdo na čem jezdí, ale jde hlavně o to aby se všichni bavili. Nadruhou stranu zas chápu že jsou to vaše skoky, takže platí vaše pravidla, ale přijde mi to prostě divný. A ještě bych se tě chtěl zeptat, jak velkej skok by sis představoval jako bigair?

hout - 06.01.2012 12:19:06
Jinak pro úplnost, je u nás samozřejmě pár lidí, kteří mají v lese V.I.P. navždy, za zásluhy, za punk.

to mika: Kdo miluje tenhle druh ježdění, a teď myslím čistý pravověrný trailsy jako je les, jezdí na malým, protože je to stokrát zábavnější. Velký je krok zpátky. A je jedno, jaký kdo má skills, o tom to není.

hout - 06.01.2012 12:13:50
Hehe, takže asi takhle a znovu. Kdo nekope = nejezdí by byl hustej přístup, který na trailsech obecně nemá moc co dělat. V tuhle chvíli v podstatě celá lesní banda jezdí jen na bmx, stavíme to pro sebe a na sebe. Máme rádi bmx a podporujem bmx scénu, proto kdokoliv přijede na malým, má zelenou. Horský kola nám jsou ukradený, nemám nic proti, každýho baví něco jinýho. Ale také nemám žádný osobní zájem mtb scénu podporovat, ať už jakýmkoliv způsobem. My vás nepotřebujeme, vy potřebujete nás, abychom vám to pěkně postavili a našejpli a vy si mohli zajezdit. Říkám ok, ale něco za něco, kopeme od listopadu do dubna, stačí se ozvat.
Tohle není punk, ani krok zpátky, tohle je náš přístup. Výlet do PA nás v tom jen utvrdil. Jinak samozřejmě vím, že velký nenapáchá o nic víc škody než malý, když to na tom člověk neumí, to je jasný.
Ještě důležitá poznámka, tohle celé platí pro všechny, kdo nemá vlastní spot na úrovni a ve stavu sjízdným pro nás (tedy bmx). V rovnici něco za něco je pak samozřejmě na druhý straně povolení pro nás jezdit u vás. U nás mě napadá možná Lesík u ČB a možná Turnov, možná. (Ostatní zajímavý spoty jsou více či méně v režii bmx lidí)

mika - 06.01.2012 11:05:04
taky si myslim ze v dnesni dobe uz rozdelovani skakacich kol na MTB a BMX uz nema smysl. Beztak takzvany dirtovy MTBcka jsou konstruovany jako velky BMX. Hlavne velky kola pomahaji lidem ktery nemaji takovy jezdecky skils a presto tenle druh jezdeni miluji a chteji to delat. Tohle uz neni punk houte ale zpatecnicky uvazovani!

zachy - 06.01.2012 10:52:36
proc zakazujete MTB? souhlasim s tim, že kdo nekope nejezdí, ale proč to takhle rasisticky separovat?ma MTB horsi gumy, které napáchá nevratné škody mezigalaktických rozměrů, nebo to vetsi kolo zneucti Vas skok?

Adam - 05.01.2012 17:35:27
Pěkně Pěkně hezké si to připomenout


  ENGLISH
Vyberte si design:

Login :
Jméno:
Heslo:
Registrace


Na chatu
nikdo není.

Kouříte?
Ano sirka 4176
Ne sirka 3583
Příležitostně sirka 3352

Chystáte se na Horsefeathers Garden od Dirt?
Určitě! To si nenechám ujít! sirka 4355
Ne sirka 3591
Ještě nevím sirka 3876

Starší ankety

Vyhledávání


Nejvíce diskutované
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově
1.Monkey Bik..
sirka
  123 x

2.Dirtbiker!..
sirka
  75 x

3.MČR street..
sirka
  59 x

4.Dirtbiker?!?
sirka
  46 x

5.Nokia Extr..
sirka
  46 x


Nej... sekce
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkově

Webmasters:
Web-admin
Mosnik
Rosli
Senior Editors:
Mosnik
Hout
Editors:
Dusan
Kudr
Bernak
Dwayne Dibley

Valid XHTML 1.0!

Copyright © 2002 - 2014 [BMX-JICIN.COM]. All rights reserved.
None of the text or images from this page may be reproduced
in whole or part without written permission.
© 2004 webprovas.com